Eidsberg kommunes siste ordfører Erik Unaas sto for avdukingen. (Foto: Adrian Sellstrøm)

Nå har Mysen fått sine bokstaver

Fredag formiddag ble en installasjon med teksten MYSEN avduket på Måsan. I tillegg ble to bautaer avduket i Mysen.

Dette er en markering med bakgrunn i at Eidsberg kommune går over i historien 1. januar og blir en del av nye Indre Østfold kommune. Sist uke kom en ASKIM-installasjon opp i Guderurdparken.

– Ett av tiltakene Elisabeth (Strengen) løftet opp på sin handlingsplan for 2019 er akkurat det vi skal avduke nå i dag. Vi har snakket lenge at det må være en perfekt avslutning til jul og gjøre det. Også skal vi ikke spekulere i om det var noen nabokommuner eller andre som kikket i budsjettdokumentene våre i fjor. Nei, det blåser vi i, sa Erik Unaas rett før avdukingen.

– Da er det en stor ære og en glede for meg å kunne erklære at dette Mysen-skiltet er enstemmig godkjent og vedtatt med støtte fra både Stortinget, politiet og næringslivet i Indre Østfold, sa Unaas.

Prislappen på installasjonen er rundt hundre tusen kroner. Man håper også at mange vil benytte seg av å ta bilder med skiltet på Måsan.

I tillegg ble det avduket bautaer av de tidligere ordførerne Johan Volden og Anton H. Mysen. Volden er plassert utenfor biblioteket på Kulturtorget, mens Mysen står utenfor Mysen kirke.

ANNONSE

Foto: Adrian Sellstrøm

• SE OGSÅ: Installasjonen i Guderudparken

ANNONSE

ANNONSE

Julekonsert med Trine Rein i Eidsberg og Skiptvet

Bygdekoret synger julen inn kvelden før kvelden