Foto: Frode Otto Fossum

Installasjonen i Guderudparken

Askim kommune og den nye Indre Østfold kommune har spleiset på den nye installasjonen i Guderudparken av en pris på 400 000,-. 

Ifølge ordføreren i Askim er dette en pott man har fått tildelt og tatt av til merkevarebygging. I mine øyne sier ikke denne installasjonen noe spesielt om Askim som by og regionsenter. Mange inkludert undertegnede reagerer også negativt på både plassering, størrelse, lysstyrke og prislapp. Askim har en spennende historie å vise frem hvis man ønsker det, noe det tydeligvis står dårlig til med i styre og stell. Noe bedre merkevarebygging enn å vise frem det Askim er tuftet på finnes ikke. Jeg kan godt nevne kraftverkene, Glomma, Askim Gummivarefabrikk og i mine øyne det absolutt viktigste i sin tid for utviklingen av Askim, nemlig den gang jernbanen kom til bygda.

Og da har jeg heller ikke glemt rallarene m/familier som ofret mye av blod, svette, tårer og noen ganger livet for den jobben man ble satt til. Her burde politikerne ha tenkt seg om, og heller tatt et annet og klokere valg med en installasjon som viser noe av det som er nevnt.

Det vi ser stående i Guderudparken i dag får vi ikke gjort noe med nå, men ved neste anledning bør og må Askim sin historie bli løftet opp og frem til mer glede, forståelse og stolthet for Askiminger flest enn den installasjonen vi ser i Guderudparken i dag.   

Frode Otto Fossum
“Askimpatriot”

SE OGSÅ: Nå har Mysen fått sine bokstaver

CC Cowboys kommer til Mysen Byfest

– En siste dans blant stjernene