STYRET I O-VM 2019: Thor Fagereng, Marianne Riddervold Kahrs, Erik Unaas, Elsie Brenne, Solveig Sikkeland, Per Bergerud, Ingrid Solberg Sætre og Sigmund Vister. (Arkivfoto: Peder Mørk)

Ytterligere 1,3 millioner til O-VM

Kulturdepartementet har etter søknad besluttet å tildele ytterligere 1,3 millioner kroner til VM i orientering i Østfold.

Departementet opplyser at midlene kommer fra Kulturdepartementets nye prøveordning med tilskudd til arrangører av internasjonale idrettsmesterskap i Norge som har begrensede kommersielle inntektsmuligheter.

– Det er viktig at også små og mellomstore særforbund, uten de store inntektene, kan arrangere internasjonale mesterskap. Derfor er jeg glad for at vi har funnet ytterligere midler til verdensmesterskapet i orientering i Østfold, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande i en pressemelding onsdag.

Hun håper orienterings-VM i Østfold vil gi orienteringssporten oppmerksomhet og forhåpentligvis bli en folkefest.

Kulturminister Trine Skei Grande. (Foto: Mona Lindseth/ Kulturdepartementet)

Arrangementet har tidligere blitt tildelt 2,7 millioner kroner til anleggselementer og kartproduksjon, og 2 millioner kroner i generell arrangementsstøtte.

ANNONSE

SE OGSÅ:
VM i orientering i Spydeberg
Lanserte frimerke til orienterings-VM
Da krigen kom til VM-bygda Spydeberg

Glad idrettspresident
– Det er svært gledelig at orienterings-VM, som snart braker løs på hjemmebane, mottar ytterligere økonomisk støtte fra staten. NIF ønsker, i likhet med Kulturdepartementet, flere internasjonale idrettsarrangement til Norge. Dette er viktige arenaer for å vise omverdenen hvordan slike arrangementer kan gjennomføres med nøkternhet, bruk av frivillige og med norsk entusiasme, sier idrettspresident Berit Kjøll i pressemeldingen.

– Et verdensmesterskap på hjemmebane vil øke arrangementskompetansen blant de frivillige som vil komme norsk idrett og hele samfunnet til gode. Dette vil utvilsomt føre til økt attraktivitet for orienteringssporten i Norge, fortsetter hun.

VM i orientering arrangeres i Østfold 12.–17. august, og store deler av arrangementet avholdes på Mørk i Spydeberg.

ANNONSE

ANNONSE

VM i orientering i Spydeberg

Klart for sommerens frimarked