VM i orientering i Spydeberg

Indre24
2 minutter lesetid

SPYDEBERG: 12. til 17. august inntar verdens beste orienteringsløpere Østfold for å løpe VM i orientering. Hovedarenaen blir på Mørk gård/ Mørk golfbane i Spydeberg.

Spydeberg blir historisk disse augustdagene. For første gang i historien er Østfold fylke vertskap for et verdensmesterskap.

– Vi vil oppfordre alle spydeberginger til å ta del i VM-festen, slik at den blir en størst mulig suksess. Ikke minst i form av unike fjernsynsbilder fra kommunen. NRK skal sende direkte fra VM-finalene onsdag, fredag og stafettene på lørdag, sier VM-direktør Per Bergerud, i en pressemelding.

Det er totalt to finaledager, der verdens beste løpere konkurrerer på den legendariske langdistansen på onsdag 14. august. Fredag 16. august skal de løpe mellomdistanse, der det er kvalifisering tirsdag 13. august på Knatterudfjellet. VM i orientering avsluttes lørdag ettermiddag med stafetter.

(Saken fortsetter under bildet)

ANNONSE

KLARE FOR VM: Styret i O-VM 2019. Fra venstre: Thor Fagereng, Marianne Riddervold Kahrs, Erik Unaas, Elsie Brenne, Solveig Sikkeland, Per Bergerud, Ingrid Solberg Sætre og Sigmund Vister. (Foto: Peder Mørk)

Under VM vil det være publikumsløp og arrangøren sitt mål er minimum 4.000 deltakere. Orientering er en idrett der tiåringen og 90-åringen konkurrerer på samme arena.

For de som kommer til VM-arenaen på Mørk gård vil det også være masse aktiviteter for liten og stor. Blant annet labyrintorientering, stemplingsrunde og barneparkering.

– Vi jobber også med en rekke aktiviteter for publikum som har lyst til å se hva dette handler om. Så derfor inviterer vi hele Østfold til arenaen disse august-dagene, opplyser Per Bergerud, som er daglig leder for organisasjonen bak mesterskapet.

(Kilde: Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.