Illustrasjonsfoto: Glenn Thomas Nilsen

Ny belte i buss-kampanje

I uke 11 skal Statens vegvesen kontrollere beltebruk i busser over hele landet. Her i Indre Østfold vil det bli kontroll på Ørje mandag 11. mars, og det fortsetter på tirsdag, onsdag, og torsdag.

Belte i buss-kampanjene startet i 2015, og inngår som en av de nasjonale trafikksikkerhetskampanjene. De årlige kampanjene har bidratt sterkt til å øke kunnskapen og bevisstheten om at det er påbudt å feste beltet – også om bord på en buss.

Undersøkelser viser at det er økt sosial aksept for å bruke belte i buss. De unge tar mest buss og har vært de de dårligste beltebrukerne, hittil, men holdningene er i ferd med å endre seg til det bedre. Statens vegvesen håper at dette gjenspeiler seg i årets i kontrollresultater.

– Vi er glad for å se at holdningene er i ferd med å endre seg blant de unge, og håper det også gjenspeiler seg i kontrollresultatene. Heldigvis er det få alvorlige ulykker med buss, men om noe skjer, kan beltet være forskjellen på liv og død, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i Statens vegvesen, i en pressemelding.

ANNONSE

(Kilde: Pressemelding fra Statens vegvesen)

ANNONSE

ANNONSE

Teaterstykke på Geiteberg

Var aggressiv mot politiet