Kom og lær mer om kanin!

Pressemelding
3 minutter lesetid

Askim og Omegn Kaninavlsforening har faste møter hver måned.

Mange tenker kanin som bare et dyr til kos. Det er det langt ifra, selv om mange kanineiere ser nettopp nærheten til og stell av dyrene som et veldig viktig element i det å ha kanin. Men kaninen er et byttedyr fra naturens side, og vil helst løpe i motsatt retning av deg. Derfor skal man vite hva man tar i hus om kosen er den eneste grunnen. De må håndteres riktig, og med voksne til stede.

Fra gammelt av ble imidlertid kaninen først husdyr hos munkene fordi kjøttet er så næringsrikt, sunt og magert. I Norge ble det derfor gjerne servert på sykehus og -hjem for folk i rehabilitering. Nå er imidlertid produksjonen såpass lav at kaninkjøttet er ute fra disse stedene for lengst. Kaninen var også hyppig til stede i de tusen hjem den gang vi var okkupert – og i mange år etterpå.

ANNONSE

Denne kulturen, med kanin som mat ser vi fortsatt tydelig til stede i de mer østlige delene av Europa, der annet kjøtt ikke har vært like tilgjengelig. I de sørlige delene av Europa, ses kaninkjøtt på som en delikatesse ved restaurantene. Kjøttet inneholder ikke urinsyre, har lavt fettinnhold, høyt vitamininnhold, er proteinrikt og har en gunstig sammensetning av aminosyrer.

Å fremskaffe sitt eget kjøtt er tidens trend, uten bruk av medisiner og antibiotika, og en er da trygg på hva en setter på middagsbordet. Kaninen er kanskje det dyret som mest effektivt omsetter nær sagt alt i skog og mark vi ikke selv kan nytte oss av, om til kjøtt. Kaniner er derfor en glimrende kilde til selvforsyning. Et klimavennlig og kortreist kjøttalternativ fra egen hage. Kaningjødsel er samtidig supert å bruke i hagen og til jordforbedring og dyrking av annen mat i hagen.

Du behøver ikke bo på bondegård for å ha kaniner til kjøtt. Flere og flere bor bynært, vi har likefullt en økende trend med å dyrke/produsere mat i våre hager. Kaniner er det også lov å slakte til egen husholdning.

Kaninen er et husdyr i en klasse for seg selv. Har du lyst til å lære mer om nær sagt alle sider ved kaninhold, så kontakt oss.

Hilsen oss i Askim og Omegn Kaninavlsforening

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.