Elisabeth Skjærvik (f.v.) og elevrådsleder Tilda Folkenborg. Foto: Glenn Thomas Nilsen

I år blir det eget 17. mai-arrangement på Måsan for ungdomsskoleelevene

Arrangementet finner sted fra klokken 11.00 til 15.30, mellom barnetoget og borgertoget.

– Med tanke på levekårsutfordringene i Indre Østfold kommune, spesielt i enkelte områder på Mysen, ønsker vi at arrangementet skal være helt gratis for ungdommene, slik at alle kan være med på lik linje, sier Elisabeth Skjærvik, som er klassekontakt på vegne av FAU ved Mysen ungdomsskole.

Hun er også medlem i årets 17. mai-komité i gamle Eidsberg kommune. Skjærvik mener at det har manglet et slikt arrangement for ungdomsskoleelevene tidligere.

Det er for øvrig meldt fint vær på nasjonaldagen, men dersom det skulle bli dårlig vær blir arrangementet flyttet til Mysenhallen.

(Saken fortsetter under)

Måsan i Mysen. Foto: Glenn Thomas Nilsen

– Etter innspill fra elevrådet ved Mysen Ungdomsskole, blir det blant annet musikk, 17. mai-leker og lykkehjul med en stor mengde gevinster, donert av næringslivet i Mysen og omegn. Det blir utdeling av is, og Natteravnene kommer og serverer kyllingklubber kl. 12.30.

Elevrådsleder Tilda Folkenborg gleder seg til arrangementet på Måsan.

– Jeg syns det er fint at ungdomsskolen også får mulighet til å samles på 17. mai.

Har du en oppfordring til folk, da?

– Ta turen da. Jeg tror det blir bra. Det hadde vært gøy om det ble en tradisjon, smiler 15-åringen.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Både Skjærvik og Folkenborg poengterer at dette er både rusfritt og et gratis arrangement. De legger også til at det ikke obligatorisk å være med på moroa på Måsan.

Har behov for flere hjelpere
Etter planen skal det være fire voksne til stede hele tiden, men Skjærvik legger til at de har behov for flere voksne som kan bidra på selve dagen.

– Jeg kunne godt tenkt meg noen til, i tilfelle det er noen som faller ifra. Det er 10-12 foreldre som har meldt seg totalt sett. Som sagt er noen her i en halvtime, mens andre er her hele tiden.

ANNONSE

En person anmeldt etter skogbrann

Innbrudd på byggeplass