Medaljer til Indre Østfold Håndbak klubb i Hardanger Open

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

Første helgen i februar gikk det tradisjonsrike Hardanger Open i håndbak av stabelen i Hardanger.

Totalt var det cirka 240 deltakere fra hele 18 nasjoner som brøt håndbak kombinert åpen nordisk/verdenscup-stevne.

– Blant annet deltok cirka 50 utøvere fra håndbak-nasjonen Kazakhstan. Med andre ord skyhøyt internasjonalt nivå, hvor flere av de aller, aller beste stilte opp, forteller Vidar Heggen i Indre Østfold Håndbak klubb til Indre24.

ANNONSE

Klubben fra Indre Østfold som snart fyller 1 år stilte med to utøvere. De to var Vidar Heggen og Ola Grøthe.

– Debutanten Ola Andre Grøthe (23), opprinnelig fra Hemsedal, men studerer i Ås og bryter for Indre Østfold HK, fikk en niende plass i venstre i sin -85 kg klasse i senior- og en 7.plass i høyre. Grøthe var uheldig med trekninga og møtte mesteren Tuzuev Abdulmanaf fra Kazakstan tidlig. Abdulmanat ble til og med seierherre i åpen klasse i dette Hardanger-mesterskapet. Like fullt klarte Grøthe å  få «slipp» på ham i første runde slik at de måtte gå i «Strapp» (Hendene blir bundet sammen av dommeren), noe som var Grøthes strategi før kampen. Særdeles godt gjort, forsetter Heggen.

Grøthe var for øvrig ellers litt uheldig med «småplukkfeil» i konkurransen og tapte for eksempel en kamp han nesten hadde vunnet på grunn av en liten albuefeil. Feilen besto av at albuen løftet seg ørlite grann over puten den skal ha kontakt med hele tiden. Han fikk likevel med seg mye nyttig erfaring til videre stevner.

– Rakstingen Vetle A. Ødegård-Kjellsen (21), som ofte gjeste bryter med Indre Østfold, men selv er medlem av Trondheims klubben Nidarø, da han studerer der,  brøt i samme senior klasse -85 kg. Han fikk en 5.plass i venstre og 7.plass i hø. Han møtte også hard konkurranse, i en europamester, Vladislav Kraskovskis (Vlad the destroyer) fra Latvia. Vetle fikk for øvrig en fin 3.plass i junior 23-85 kg i venstre og en 5.plass i høyre.

Vidar Heggen fikk en niende plass i senior venstre -80 kg, en 5.plass i Master (+40) -80 kg og en 3.plass i Grandmaster (+50). Der tok en norsk verdensmester i venstre, Jan Erik Sunde (Jølster) gullet, mens Per Erik Berger fikk sølv. Heggen, som droppet senior -80 høyre, fikk en 7.plass i Master høyre og fikk så et sølv i Grandmaster-80 bak Per Erik Berger (Bergen).

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.