Samisk uke og utstilling i Galleri Art To Be

Pressemelding
2 minutter lesetid

Samenes dag er 6. februar, men sjøsamen/galleristen Tom Paulsen ønsker å invitere til en samisk uke i galleriet med masse happenings. Det hele starter 3. februar og varer til 11. februar.

Det blir en samisk utstilling med mange spennende uttrykksformer fra billedkunst til fotokunst, av både vaskekte samer og noen andre kunstnere som ønsker å hylle den samiske kulturen.

Utstillerne er:

Samisk bakgrunn:

– Line Suomalainen (Pasvik/Flisa)
– Jan Kolpus (Kirkenes/Spydeberg)
– Isabel Birkelund Mortensen (Manndalen/Son)
– Berit Adima Hammerø (Snåsa/Tomter)
– Oddleif Jörgensen (Ingøy/Rolvsøy i vest-Finnmark/Göteborg)
– Tom Paulsen (Rolvsøy i vest-Finnmark/Tomter)

Andre:

– Elisabeth Saksen (Skedsmo)
– Mette Johansson (Trøgstad)
– Bente Flote-Hansen (Tomter)

På vernissagen 3. februar kl 14.00 får vi oppleve fantastisk trommespill og sang av Hanne Mary Stuwe, og vi inviterer på den samiske matretten Bidos.

Tirsdag 6. februar, på selve samedagen, inviterer vi til multebløtkake med multer fra Finnmark i tidsrommet kl 14-18. Gratis for alle.

ANNONSE

Onsdag 7. februar lar vi oss inspirere av samisk kultur og maler/tegner reinsdyr, samisk sol, samer… alt hva som dukker opp av inspirasjon! Gratis for alle, kl. 14-18.

Vi ser frem til en flott uke med samisk kunst på veggene, både naturalistiske og abstrakte uttrykk, samt foto. Vi håper de som har samisk kofte eller annen samisk inspirert bekledning har på seg sitt antrekk på festdagen vår 3. februar og gjerne også 6. februar på Samenes Dag til bløtkakespisingen.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.