– En hyllest til vår fine by

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Tidligere denne måneden var det klart for avduking av Askim sin aller første veggkunst. Kunsten har fått navnet «Elg i solnedgang».

Ifølge daglig leder i Askimbyen, Jeanette Skogli, er dette et stort samarbeid mellom Askimbyen, Dølt, Veksthuset, Lundeby & Co, Indre Østfold kommune og flere aktører.

Kunstverket har adresse Vammaveien 16.

– Det er fremdeles midler igjen av sponsorpotten, som skal brukes til neste gatekunst prosjekt. Vi gleder oss og er spente på neste installasjon. Når Askim samarbeider, skjer magien, skriver Askimbyen på Facebook.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Foto: Frode Otto Fossum

– Hva Askim ikke får til når vi samarbeider? Askimbyen digger når næringslivet går sammen om felles mål, det er da magien skjer. Resultatet? Askims aller første gatekunst, til glede for hele Askims befolkning, og alle som er på besøk. Ekstra hyggelig er jo at det lyser opp på kveldstid -det trengs i mørketiden, skriver Askimbyen på sin Facebook-side.

Kunstverket, som er en installasjon i tre dimensjoner, er laget av Askim-kunstner Janne Johansen, opprinnelig fra Spydeberg.

– Dette kunstverket er en hyllest til samarbeidet, kreativiteten og skjønnheten i vår fine by, Askim, skriver de videre.

Askimbyen retter en stor takk til Indre Østfold kommune, Veksthuset Askim og Elektrotjenesten As som har bidratt med midler til prosjektet.

– En stor takk går også til gårdeier Robert Malmberg og hans selskap Regnbuen Malermesterbedrift for å ha stilt veggen til disposisjon. Han har også klargjort veggen for kunstverket og gjort alt malerarbeidet.

(Kilde: Askimbyen)

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.