Ny utstilling i Indre Østfold Kunstforening

23.september åpner Veslemøy Sparre Jansen utstilling i Indre Østfold kunstforening.

Tittelen Tjuefire sju peker mot det overordnede temaet hverdag, det som foregår hele tiden, det du ikke kan slippe unna, men som også er det som gjør livet verdt å leve. Det handler om å akseptere seg selv, sine egne tanker og følelser som er med deg tjuefire timer, sju dager i uken, hele livet. Det er et tema som handler om det kjedelige og repetitive, men også om forelskelse, erotikk og livets mange muligheter.

(Fortsetter under bildet)

Det er to serier med malerier, begge i gouache:

Maleriene i serien Hver dag forestiller fortettede og estetiserte uttrykk for hverdagslige tanker og følelser. Midt i denne hverdagen oppstår det også noe fantastisk, en poesi. Kunstneren har tatt utgangspunkt i border og mønstre hun har funnet i arkitektur, tekstil og kart, og føyd dette sammen med lette bilder og temaer som sommerfugler, blomster, et seil, en tennisspiller, en kvinnekropp, en hage eller en trapp. 

ANNONSE

Stevnemøte er en serie blomstermalerier. Blomster, eller stilleben, er et av de enkleste og mest kompliserte motivene i kunsthistorien, dryppende fullt med konnotasjoner og klisjeer. Akkurat som et stevnemøte, med sitt håp om kjærlighet, og et relasjonsbrudd, med påfølgende sorg. Jansen har gått inn i disse klisjeene og utforsket det mulighetsrommet som fortsatt finnes der.

Det er også en serie med keramiske objekter. Serien kalles Ingeting, er i «håndholdt størrelse» og forestiller hverdagslige og private ting som er åpne for ulike tolkninger: En tennisball kan være kun en tennisball, eller den kan være et estetisk objekt, et minne eller en følelse. Det samme gjelder en malingtube, en filmeske eller en smartklokke. Den kan minne deg om noe eller noen. Disse tingene kan være helt tomme – som tittelens ingenting – eller de kan være fylt av mening, som en talisman. 

På samme måte som gouachene i serien Hver dag er keramikkobjektene uttrykk for en blanding av fotografisk og håndverksmessig sensibilitet. Dette skaper et litt naivt uttrykk som kan inspirere publikum til å se de mange betydningslagene i sine egne hverdagsliv.

(Pressemelding)

ANNONSE

TimeOut sørger for gratis skolelunsj

Anbefaler to-etasjes tog på Østlandet