Kathrine Hestø Hansen. Foto: Indre Østfold Arbeiderparti

Vil ha blomstrende byparker

Arbeiderpartiet fikk ikke flertall for å utvide Guderudparken i Askim. Nå vil de gjøre maksimalt ut av Indre Østfold-byenes grønne lunger, og anlegge staudeparker som i Sarpsborg.

– Det er jo allerede fint her, men en park kan være så mye mer enn plen og trær forklarer Arbeiderpartiets ordførerkandidat Kathrine Hestø Hansen.

Hun ser til Sarpsborg og staudeparken som er anlagt i Kirkeparken.

– Der har det nå blitt så flott at det arrangeres egne parkvandringer! Vi vil at Guderudparken i Askim og den planlagte byparken på Mysen skal være blomstrende uterom som inviterer til lek, trivsel og fellesskap for alle generasjoner.

(Saken fortsetter under)

I Sarpsborg. Foto: Privat

Look to Sarpsborg
Nå tar Arbeiderpartiet til ordet for et staudeprosjekt for byparkene i Askim og Mysen.

– Look to Sarpsborg!, ler den sprudlende ordførerkandidaten, som tror dette er et forslag innbyggerne i Askim og Mysen vil sette pris på.

– Ikke alle har store hager eller grønne enger rett utenfor stuedøra. Alle vinner om vi skaper flere, gode fellesarealer.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

I Sarpsborg. Foto: Privat

Samskaping
Staudeparken i Sarpsborg har kommet til som et kommunalt prosjekt. Hestø Hansen tror fellesskapet vil melde seg på når de inviterer til å gi byparkene et løft.

– Jeg tror dette vil kunne skape engasjement både blant flinke fagfolk i kommunen, så vel som hagelag, stedsutviklingsselskapene og ikke minst bransjen selv. Vi har også en viktig arbeidsinkluderingssatsing for ungdom som kanskje kunne kobles på her. Det ligger mye god og praktisk læring i å planlegge, jobbe fram og vedlikeholde et parkanlegg.

Tilbakevendende tema

Beplantning har vært et tilbakevendende diskusjonstema denne perioden?

-Ja, og det er flott at folk er opptatt av å ha det fint rundt seg. Det er Arbeiderpartiet også. Men alle facebookdiskusjonene om beplantning viser ikke bestandig hele bildet. De sier for eksempel ikke noe om at det er fattet vedtak om bruk av planter som er bra for pollinerende innsekter. Om vi ønsker oss andre type blomster så kan vi få det, men da må vi gjøre andre vedtak.

(Saken fortsetter under)

Foto: Privat

– Det samme gjelder hvor mye penger som skal brukes. Enten må det bevilges mer penger, eller så må pengene fordeles mer ujamt i kommunen. I inneværende periode er det faktisk Arbeiderpartiet og Senterpartiet som har foreslått de største økningene til grøntbudsjettet.

Det som er bra med stauder, er at de kommer igjen hvert år så vi slipper å plante nytt. Det er en god investering, avslutter Hestø Hansen.

(Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

Veteranpløying ved Olberg nærmer seg

Slik oppsummeres årets sommer i Indre Østfold