210 000 fra Gulbranssen-fondet til paraidrett

Glenn Thomas Nilsen
7 minutter lesetid

Mandag ettermiddag var det igjen tid for utdeling av stipender fra forfatter Trygve Gulbranssens Minnefond. I år var dette for 11. gang.

Se bilder nederst!

En av «vinnerne» var Mysen funksjonshemmede idrettslag (Mysen Funnklubb), som har startet med boccia i Mysen Rackethall. De fikk en gave som kan gi de snart 25 medlemmene drakter.

– Fondet er opprinnelig på 5,2 millioner kroner, tuftet på vern av store skogsområder tilhørende Ragna Gulbranssen. Den 93-årige Mysen-kvinnen fikk mye applaus under seremonien på Scandic Brennemoen hotell, der ordfører Saxe Frøshaug var årets prisutdeler og Erik Unaas, også styremedlem i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komite, er juryens leder, står det å lese i et presseskriv.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Mysen funksjonshemmede idrettslag. Foto: Karin Nordlie

Mysen funksjonshemmede idrettslag er nystartet og har et økende medlemstall. De ønsker å kjøpe treningsdresser til sine ca 25 aktive. Boccia er idretten – og de har faste treninger i Mysen tennisklubb rackethall, godt tilrettelagt.

Her er de andre som fikk stipend:

Viken idrettskrets fikk midler til sin årlige «Sportsskole» (i år i Sarpsborg 19.-21. juni), og til å arrangere 3-5 paraidrettsdager rundt om i Viken. Her er det som regel 150-200 deltakere per dag.

Bærums Verk Hauger IF har drevet med El-innebandy siden 2007. Denne fanger en utøvergruppe som må sitte – med samtidig oppleve fart og spenning. 20 utøvere har NM-veka i Stjørdal senere i juni som årets store mål.

Drammen Svømmeklubb satser bevisst på para-svømming. Lara Edvardsen har nådd elitenivå, og ønsker å delta på en internasjonal treningsleir i Barcelona til høsten. Det får hun støtte til av Gulbranssen-fondet.

Driv IL Aktivitetsgruppe fra Enebakk har er en gruppe for barn/unge i alderen 6-16 år med utvikling/funksjonsnedsettelse og behov for litt ekstra tilrettelegging. Vi trener i Mjærhallen en gang pr uke, med ulike aktiviteter og vil også ha egne dager på Sprett i Askim.

Fet svømmeklubb (Lillestrøm kommune) jobber for å inkludere barn og unge med forskjellige former funksjonshemminger. De har i mange år gjennomført to ukentlige timer med tilrettelagt svømmeopplæring for barn og unge med utviklingshemning og/eller store sammensatte funksjonsnedsettelser. I tillegg ar de også svømming i tjern og vann uten i frilufts terreng i kommune. gjennom hele skoleåret. Målet for gruppens deltagere er at de skal få svømmeopplæring på sitt individuelle utviklingsnivå, at de skal oppleve trygghet og glede i vann.

Lillestrøm El-innebandy skal arrangere el-innebandyturning. El-innebandy spilles av funksjonshemmede utøvere, i spesialtilpassede sportstoler som styres med en joystick.  Vi må leie Skedsmohallen og det er en stor utgift. De håper på 8-10 klubber og 30 spillere, og bidra til å styrke el innebandy i Norge. Uten slike tilbud, ville mange blitt sittende hjemme og ikke vært i aktivitet.

Råholt innebandy er annen klubb i samme idrett, startet i desember 2022. Vi er et lag i Råholt sin innebandyklubb og er det eneste laget på øvre Romerike for funksjonshemmede. Vi har nå spillere fra flere kommuner. Pengene vil gå til innkjøp av drakter, bekledning, køller og briller til spillerne.

Sarpsborg boccia og teppebowlingklubb skal arrangere et boccia-stevne for barn/unge som ikke kan delta i andre stevner pga manglende klassifiserte. Her skal alle med – og alle får premier. Også i araidretten må vi hindre at økonomi blir en barrierefor deltakelse.

Fjellhamar fotball i Lørenskog har samlet både idrett og andre grupper som har tilbud til barn og unge med behov for ekstra tilrettelegging til en sommerdag/aktivitets dag 3 juni.  Vi trenger da bærbare mål og vi søker om dekke en pakke på 4 fotballmål. Vi startet opp med barnelag høsten 2022 etter mange års arbeid med å få dette på plass.

Kolbotn IL handicapgruppe er drevet 100% frivillig, og har håndball som sin idrett. De ønsker å delta på Landsturneringen på Lillehammer i september, og ønsker at alle dere utøvere får delta «gratis» der.

Ole Dahl Haagensli
Fra Lillestrøm er en svært aktiv gutt på 18 år og har Downs syndrom.  Han er veldig glad i fysisk aktivitet og deltar på ulike treninger hver dag gjennom hele uken.  Bl.a. svømmetrening med Triton svømmeklubb 2 ganger i uken, all-idrett med NERO-Hil, ridning og ishockey. Han er også veldig glad i sosialt samvær med venner og var helt «konge» på dansegulvet på banketten (god trening det også)

Ski IL Innebandy har to tilrettelagte lag for barn/ungdom med funksjonsnedsettelser: Super innebandy laget er et lag for utviklingshemmede hvor fokus er på å være i aktivitet og glede av å være del av et lag. Super laget har 19 spillere og trener en gang i uken og spiller turnering mot andre superlag omtrent en gang i måned. Det andre laget er EL-Innebandy laget. Turneringsdeltakelse er en viktig motivasjon, Stavanger Open 2024 er det store målet.

Skjeberg Turn har etablert en eget Special Olympics Skjeberg turn – og har to utøvere i Special Olympics i Berlin senere denne måneden. De har et meget godt samspill mellom treere og utøvere i de etablerte partiene – og nye for Special Olympics, og skapt et unikt fellesskap.

Stabekk Turn har også RS på sitt program. Nå jobbes det mot samling, kurs, treningsleir og oppvisning konkurranse i Bærum idrettspark i høstferien for Rytmisk gymnastikk Special Olympics (Parautøvere) fra hele Viken. Invitasjon for deltagelse sendes klubber i hele idrettskretsen. Pengene skal brukes til hall leie, innkjøp av lunsj til deltagere, noe utstyr (ball, ring, vimpel, tau og køller), kurs materiell til trenere og egenandel opphold (overnatting).

(Kilde: Pressemelding)

André Bongard og Agate Øiseth Bongard. Foto: Karin Nordlie
Agate Øiseth Bongard og Ragna Gulbranssen. Foto: Karin Nordlie
Foto: Karin Nordlie

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.