Nylig hadde elevene på Mysen skole fagdag i mat og helse hvor temaet var potet.
Se bilder nederst!
Mysen skole er pilotskole for økologisk Norge og under fagdagen skulle de sette poteter på gressplenen ved Fiolveien.
Potetene settes ved at det legges våte aviser på plenen, lages en fordypning med spett hvor poteten legges og så legges det halm og gress oppå.
– Vi skal også spise potetlapper, gjøre forsøk med potet som leder strøm og lage digitale faktabøker om poteter. Et av de tverrfaglige temaene i læreplanverk er Bærekraftig utvikling, og denne dagen kommer inn under dette. Vi har fått ulik hjelp denne dagen. Andreas Jahren hjelper oss med halm, Anonby Gård sponser oss med poteter, Eidsberg sparebank har sponset med pengegave og Eidsberg Sanitetsforening hjelper oss med steking/laging av potetlapper, fortalte kontaktlærer Elin Jansson i forkant av fagdagen.









ANNONSE