Får dekket kostnader for oppdeling

Pressemelding
2 minutter lesetid

Staten dekker Viken fylkeskommunes oppdelingskostnader. Svært viktig for de tre nye fylkene, mener fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen.  

–  Dette er veldig bra, og i tråd med hva vi forventet. Jeg er glad for at regjeringen innfrir. Dette er viktig for å gi Akershus, Buskerud og Østfold de beste forutsetninger for å få en god start, sier Jacobsen. 

Totalt er oppdelingskostnadene beregnet til 381 millioner kroner. Viken fylkeskommune har søkt om at 377 millioner kroner dekkes av regjeringen.   

Dette ønsket er regjeringen nå klar for å innfri i sin helhet.  Det kommer fram i et brev til fylkeskommunen (PDF, 115 kB) etter at søknaden er behandlet. Midlene kommer over flere budsjetter. 

Nøktern søknad om nødvendige kostnader   

Fylkesråd for samferdsel, Olav Skinnes (Sp), er klar på at søknaden til Viken innfrir regjeringens kriterier om nøkternhet knyttet til oppdelingskostnadene.   

– Jeg er glad for at regjeringen også ser dette, og at vi får dekt nødvendige kostnader vi har til oppdelingen og etableringen av de nye fylkene, sier Skinnes.  

Les også: Glad for viktige avklaringer fra kommunalministeren 

ANNONSE

Gjenbruker IKT-systemer og samarbeider om digitale løsninger   

Størst andel av kostnadene Viken fylkeskommune har søkt kompensert, er knyttet til nødvendige tilpasninger i IKT-systemer. Totalt 329 millioner kroner vil gå til dette formålet.   

Les også: IKT blir organisert som IKS   

– Vi gjenbruker dagens IKT-systemer og samarbeider om digitale løsninger i nye fylker som gir besparelser på flere hundre millioner årlig. Likevel er det en del lovkrav til deling av systemer og arkiv som koster i en deling av et fylke med 1,2 millioner innbyggere, 45 000 elever og 12 000 ansatte, forklarer fylkesråd for finans og administrasjon Edvin Søvik (Ap).   

Han viser blant annet til at 380 fagsystemer skal etableres for tre fylkeskommuner, istedenfor en. I en overgangsfase vil det også måtte opprettes og driftes parallelle fagsystemer, noe det trengs ekstern bistand til. I tillegg utgiftsposten tilpassing av lovpålagt arkivarbeid. Det handler om alt fra ivaretagelse av elevers vitnemål til å sikre informasjon fra økonomi- og lønnssystemer. 

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.