Har behov for frivillige sykkelverter

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Marker bo- og servicesenter skal i samarbeid med utviklingssenteret for sykehjem og hjemmetjenesten i Viken (Østfold) starte et nytt prosjekt.

Dette skal bidra til økt livskvalitet og mestring. Nå trenger de frivillige som har både et ønske og en evne til å motivere og tilrettelegge for en sosial møteplass for de som deltar på sykkeltreninga.

– Aktiviteten er skapt av Motiview, og er et motivasjonsverktøy som skal bidra til økt fysisk aktivitet blant eldre og personer med demens. Deltakerne bruker hver sin stasjonære sykkel og benytter seg samtidig av en storskjerm som simulerer hvordan de sykler gjennom gater og veier de er kjent med i nærområdet. Det sosiale samholdet man oppnår gjennom denne aktiviteten er minst like viktig som den fysiske aktiviteten, skriver Marker kommune på sin nettside.

Til dette trenger de frivillige som:

– Kan delta på kurs og opplæring 

– Etter hvert kan lede gruppa alene/med andre frivillige under hele treningsøkta

– Er motiverende og sosial 

– Det vil bli satt av to dager i uka til denne aktiviteten. Du velger selv om du vil være med på én av dagene, eller begge. Onsdag: kl. 10.30 – 12.30 og torsdag: kl. 10.30 – 12.30.

Hege Bye er leder av prosjektet, og hun kan kontaktes dersom du ønsker å vite mer. Hun kan kontaktes på: Tlf.: 926 05 418 og e-post: hege.bye@marker.kommune.no

ANNONSE

Her kan du se hvordan aktiviteten utføres i praksis.

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.