Den nye brannbilen var ute og bisto helse i Askim sist uke. (Leserbilde)

Dette er den nye brannbilen i Indre Østfold

Indre Østfold Brann og Redning (IØBR) mottok før nyttår en ny mannskapsbil. Den har allerede håndtert flere hendelser i distriktet.

Bilen, som har kallenavnet 1-2.1, er stasjonert på brannstasjonen i Askim.

– Det er mye nytt utstyr på bilen, blant annet er det meste av klippe- , skjære- og vifteutstyr nå batteridrevet. I tillegg er bilen utstyrt med en redningsplattform som gjør at vi lettere kommer til pasienter i større kjøretøyer, opplyser brannvesenet på sin Facebook-side (ekstern lenke)

Her er det lagt vekt på mannskapenes sikkert både i og utenfor kjøretøyet.

– Kabinen har vesentlig bedre plass og ikke minst ordinært trepunkts sikkerhetsbelte for de tre brannmannskapene i baksetet. Videre har bilene blant annet airbag i ratt og sideairbager i alle dører. Vi har hatt fokus på å minimere antall løse gjenstander i kabinen, skriver IØBR videre.

På taket er det også en motorisert utstyrsklasse, som betyr at det ikke er behov for å gå på taket.

– Hygienestasjon, muliggjør praktisk og effektiv rengjøring ute på skadestedet. For å øke sikkerheten til mannskapene på skadestedet er bilen utstyrt med automatisk hevbart trafikksikkerhetsskilt merket «ulykke». 2 fartsdempere til å trekke ut, og legge i veien for å tvinge ned hastigheten ved trafikkulykker er montert under påbygget.

(Kilde: Indre Østfold Brann og Redning)

ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Er det slik vi som bor i Indre Østfold kommune vil ha det?

Ønsker både kjente og nye besøkende velkommen