Vellykket skreifest på sykehjemmene

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Et av høydepunktene på sykehjemmene i Indre Østfold kommune er skreifest. Tidligere i februar var det igjen klart for dette.

– Det å ha gode matopplevelser og spise sammen med andre er viktig. Det bygger felleskap, sier leder for kjøkkendrift Sondre Haslerud Stjern til kommunens nettside (ekstern lenke)

Han legger til at slike fester krever mye mer enn flinke kokker og god mat for å bli en suksess. Samarbeidet med enhetsleder, ansatte og frivillige er avgjørende for å få til festen. Det var Edwin Ruuds venner, Løkentunets venner og livsgledeelevene som sto for serveringen av maten.

– De gjorde en fantastisk innsats alle sammen og vi er veldig takknemlig for frivilligheten og hva de hjelper oss med, sier Stjern.

Skrei ble til torsk

Totalt ble 200 kg skrei bestilt i god tid før festen, men det dårlige været i nord satte sjarken på land og skreien slapp med skrekken. Det gjaldt også kjøkkensjefen. Han fikk tak i torskerygg slik at festen for beboerne kunne gå som planlagt.

– Den var fryst, men med respekt for tineprosess og en forsiktig damping ble fisken fin å servere, forteller Stjern.

God stemning på festen

Indre Østfold kommune opplyser at selv om skreien uteble la det ingen demper på festen på sykehjemmene. På Edwin Ruud var det Erling Aagård som sto for underholdningen, mens på Løkentunet spilte Kyrre Mosleth på piano og Kristina Fagervold sang.

– Slike arrangementer er viktig, og jeg blir rørt av å se så mange smil og høre så mye latter i «Gågata» på Løkentunet. Jeg har også fått de samme tilbakemeldingene fra de andre sykehjemmene, forteller kjøkkensjefen.

(Kilde: Indre Østfold kommune)

ANNONSE

Foto: Indre Østfold kommune
Sondre Haslerud Stjern. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen
Foto: Indre Østfold kommuneStem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.