ILLUSTRASJONSFOTO: Glenn Thomas Nilsen

Markerer støtte til Ukraina

24. februar, er det ett år – 365 dager – siden Russlands fullskalainvasjon av Ukraina. På denne dagen vil hele landet markere sin solidaritet med Ukraina.

I Østfold er det planlagt arrangementer i Fredrikstad, Halden, Hvaler og Moss. I hele Norge vil det være nesten 100 ulike markeringer i forbindelse med ettårsmarkeringen.

– Over hele Norge vil det være støttemarkeringer for Ukraina. Vi er glad for at det også vil være en rekke markeringer i Østfold. At folk stiller opp og viser sin motstand mot Russlands krigføring og terror betyr enormt mye for Ukraina og og ikke minst ukrainerne som bor i her, sier Yuliya Haugland, talsperson for Den ukrainske foreningen i Norge.

Markeringene i Norge er en del av den internasjonale markeringen #UniteWithUkraine, og over hele verden vil folk markere sin støtte til Ukraina. I Norge er det nærmere 100 ulike steder som vil ha egne arrangementer. Bak de lokale arrangementene står ukrainske foreninger, kommuner, politiske partier og ulike organisasjoner.

– Den brutale krigen i Ukraina har rørt og engasjert oss nordmenn. På ettårsdagen for Russlands brutale angrep håper jeg at flest mulig vil vise at vi støtter Ukraina og deres kamp for frihet. Vi håper at mange østfoldinger vil bli med på markeringene lokalt og finner frem det ukrainske flagget, kler seg i ukrainske farger eller tenne et lys hjemme til minne over alle de som har blitt drept det siste året, sier Jan Ottesen, talsperson for Norsk-ukrainsk venneforening.

(Pressemelding)

ANNONSE

Fire arrangementer i Østfold

Stedene som planlegger egne 24. februar-markeringer i Østfold er:

Fredrikstad, Rådhuset, Fredrikstad, kl. 17.00

Halden, Vannvogna Konsert & Kunsthall, kl. 18.00

Hvaler, Kirkens hus kl 17:00

Moss, Verket ved CIS kl. 16:30

ANNONSE

En halv milliard i overskudd og skolene forfaller

Vy vil tilby togreiser til og fra Oslo lufthavn