Etablerer Indre Østfold tverrpolitiske kvinnenettverk

Pressemelding
3 minutter lesetid

Lørdag 4. mars 12:00-14:30 inviteres alle aktive kvinnelige kommunestyrerepresentanter og varaer til Bryggerhuset Jahren og det første treffet i det som planlegges å kunne bli en kvartalsvis tradisjon.

Det er mange dyktige kvinner som står på i politikken fra ulike roller og i ulike posisjoner. Det er en styrke i vårt demokrati og ikke minst for kommunen at kvinner også engasjerer seg.

– Responsen har vært veldig positiv. Det er behov for et nettverk for kvinner i politikken og en møteplass for aktive kvinner i politikken. Målgruppen er en travel gjeng, så det viktigste er ikke alltid antallet som kommer, men at det nå finnes en arena der de som har tid og anledning kan møtes helt uformelt, forteller initiativtaker, Kine Camilla Tøften.

Damene i politikken har aldri skapt sin egen plattform for å samles.  Dette er første gang. Ideen startet for Tøftens del tilbake til kommunesammenslåingen. «Så kom koronaen og deretter hverdagen», men nå er tiden inne før valgkampen tar fokuset fra oss alle.

Vi skal sette pris på og heie frem at vi har en kvinnelig varaordfører, kvinnelige ordførerkandidater i neste periode, samt kvinner som leder utvalg og tar ansvar i flere andre roller utenom det rene kommunestyret. Det er positivt. 

Alle partiene har vært invitert med hver sin representant til å bidra i prosessen med etablering av nettverket. Dette skal være en tverrpolitisk felles plattform der vi har muligheten til å møtes kvartalsvis på ulike lokasjoner i kommunen.  

Hvorvidt konseptet utvikles videre med mer formelt innhold vil vurderes ut fra ønsker og behov. Men vi starter nå først opp med «en kaffe». Det viktigste er å få på plass oppstarten så kan dette utvikle seg etter behov. Det skal også oppleves som ikke noe som tapper krefter og er en tidstyv. Alle er veldig opptatt. Derfor legges det på et lavt nivå fra starten.

– Det å møte kvinnelige medkollegaer som engasjerer seg i politikken kan gi inspirasjon, motivasjon og gode dialoger på tvers. Samtidig gir det alle en mulighet til å bli litt bedre kjent utenfor møterommene, er de involverte i oppstarten av det tverrpolitiske kvinnenettverket i kommunen samstemte om.

Vi har til felles at vi bruker mye av vår fritid til å bidra fra ulike perspektiver med ønske om best mulig tjenester for våre innbyggere. Det fortjener en felles «kaffeskål».

De involverte oppstarterne av nettverket::

Mona Wendelborg, Sidsel Sørli, Åse Heien, Hilde Kraggerud, Kine Camilla Tøften. Samt de øvrige inkluderte i prosessen: Kathrine H Hansen, Inger Lise Magnussen, Kristin Iansen, Ingunn Hensel, Monica Kjærstad og Grethe Aasgard.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.