Grete Flæsen Elgetun, reiselivskoordinator i Visit Indre Østfold. Foto: Privat

Stor interesse for IØ på reiselivsmesse

I helgen var det igjen klart for ny reiselivsmesse på Clarion Hotel The Hub i Oslo. Messen ble arrangert for andre gang på dette stedet. Tidligere har det vært på Telenor Arena.

Visit Indre Østfold sto på stand sammen med de andre destinasjonskontorene i Østfold under banneren «Visit Østfold», som de har gjort de siste årene. Også Visit Indre Østfold sine medlemmer Scandic Brennemoen, Haldenvassdragets kanalselskap/ Via Ferrata Haldenkanalen og MS Brekke med nye eiere deltok på messen.

Mette Ekelund og Kim A. Johansen på Scandic Brennemoen syntes det var en fin erfaring å ta med seg. Her får man snakket med reiselystne, og samtidig tar med seg ny kunnskap om regionen etter å høre sine kollegaer snakke varmt om Indre Østfold og Østfold. Det er også en fin måte å bli bedre kjent med reiselivskollegaer i hele Østfold.

– Vi merket stor interesse for Indre Østfold. Det var mange som kom frem og sa «Vi har vært i Ytre Østfold og nå vil vi utforske Indre Østfold mer». Og spørsmålene var like mange som publikummere, sier Grete Flæsen Elgetun i en pressemelding.

(Saken fortsetter under bildet)

Kim A. Johansen (Scandic Brennemoen), Grete Flæsen Elgetun (Visit Indre Østfold) og Mette Ekelund (Scandic Brennemoen). Foto: Privat

Mye oppmerksomhet

Blant annet fikk båtturer på Haldenkanalen og den nye sykkelleden Unionsleden fikk mye oppmerksomhet.

– Og da passet vi jo på å fortelle om overnattingsmuligheter og alt hva de kan se og oppleve langs leden eller før og etter båtturen. Ellers var folk nysgjerrige på hva vi generelt kunne tilby i vår region både for barnefamilier, pensjonister, kulturinteresserte og naturopplevelser. Mange av de besøkende har en relasjon til Østfold fra før. De har vært der eller har hytte der. Og da få med seg en pose med gode tips er det mange som ønsket, fortsetter reiselivskoordinatoren.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

God stemning på standen. Foto: Privat

En viktig møteplass

Etter pandemien har mange blitt mer opptatt av nærmiljøet og kortreiste turer fra hovedstaden.

– Og dette merket vi også på stand, da mange spurte om opplegg for en helg eller dagstur. Det er mange som får en liten aha opplevelse når vi forteller hvor mye vi har å tilby i vår region, sier Flæsen Elgetun og legger til at hun synes synes messen er en viktig møteplass for Indre Østfold for å møte sitt nærmarked.

Med deg på messen hadde de en rykende fersk «Opplev Indre Østfold-guide».

– Forsidebilde av lysthuset på Spydeberg prestegård, var det også mange som fattet interessen for. En litt spesiell bygning. Guiden ligger ute mange steder i Indre Østfold allerede. På messen kunne man få mange gode reisetips fra hele verden. Og selvfølgelig flere stands med opplevelser i Norge.

ANNONSE

Åpningen av Trøgstad Sparebank Is-Arena nærmer seg

Derfor hører du ikke Sivilforsvarets alarm