Aquarius, her med Johan Ferdinand Østereng og Sara Felicia Jensen. (Pressebilder)

Slik blir nyttårskonserten i Mysen

Vanligvis har nyttårskonserten i Festiviteten i Mysen funnet sted på nyttårsaften. Men ikke denne gangen. I år blir den arrangert lørdag 14. januar klokken 19.00.  

Vokalensemblet Aquarius gleder seg masse til konserten.  

– Koret startet planleggingen av denne nyttårskonserten i  januar 2020, men på grunn av pandemien ble det ikke mulig å gjennomføre konserten før nå, forteller Birgit Westgård leder i Aquarius. 

I tillegg til koret er også Johan Ferdinand Østereng, Sara Felicia Jensen, Ingjerd Stordahl, Sølvi Skogmo, Vibeke-Marie Bernhoff, Vegard Staum og Sebastian Haugen med og bidrar på scenen. Kapellmester og pianist er André Bongard, mens Birgit Aune dirigerer.

Aquarius, som ble startet i 2006, er et rytmisk kor. De har deltatt på og hatt egne konserter i Askim og rundt i Indre Østfold de siste årene. Tre ganger har de deltatt på NM for kor i Trondheim og i 2017 vant de «Åpen Klasse B».  

Ifølge Westgård har koret selv både arrangert og deltatt på små og store konserter i Østlandsområdet de siste 16 årene.  

– Blant annet i gruver, vegtunnel, kraftverk, atelier, fabrikklokale, kirker, kulturhus samt eventyrlig Queen-konsert i Maasluis Nederland, i Southwark Cathedral London og konsert i Turbinhallen på Kykkelsrud i Askim med Chris Medina.  

Som tidligere år skal også Indre Østfold kommunes Kulturpris deles ut på nyttårskonserten.  

Disse deltar:

Birgit Aune er en av Aquarius prosjekt-dirigenter i 2022. Hun har musikkutdannelse fra Universitetet i Trondheim. Birgit har gjennomført en rekke dirigentkurs i regi av Norges Korforbund og har utdannelse i korledelse fra Høgskolen i Tromsø. Hun har og etterutdannelse i rytmisk korledelse fra Musikkonservatoriet i Aalborg.

Birgit Aune. Foto: Privat

Johan Ferdinand Østereng er utdannet i drama i London på University of Greenwich. Han har spilt i forskjellige band i Østfold i tillegg til musikk-teater og har hatt en av hovedrollene i musikalen Svidd Gummi i 2019 og 2022 samt en av hovedrollene i Soot-spelet på Ørje ved 6 oppsetninger.

ANNONSE

Johan Ferdinand Østereng. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Sara Felicia Jensen er tredje års student ved Askim videregående, musikk, dans og drama. Har hatt flere solist oppgaver, blant annet for Askim Janitsjar og på forestillingen «Jakten på julestemningen» på Festiviteten i Mysen nå i desember.

Sara Felicia Jensen. Foto: Privat

Ingjerd Stordahl har sunget i Aquarius i 3 år.
Hun er en ivrig padel-spiller og har deltatt i veteran-EM i Portugal i 2021. Datter i en aktiv musikk-famille og rektor på Moen skole i Askim.

Ingjerd Stordahl. Foto: Privat

Sølvi Skogmo har sunget i Aquarius i mange år i tillegg til andre kor i distriktet gjennom flere ti-år. Hun har vært solist hos flere av korene og sunget i mange mindre grupper ved forskjellige oppsetninger.

Sølvi Skogmo. Foto: Privat

André Bongard er kapellmester og pianist på Aquarius Nyttårskonsert 14/1-2023. Han har i tillegg vært en av Aquarius prosjekt-dirigent i 2022. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole med grunnstudiet i instrumentalpedagogikk og hovedfag i utøvende klassisk med fordypningsemne i argentinsk tango og jazz.

André arbeider innen flere sjangre, både med klassisk musikk, jazz og argentinsk tango

André Bongard. Arkivfoto: Nina Johansen Bullock

Vegard Staum er en musiker fra Gausdal med utdanning fra Norges Musikkhøgskole, hvor han studerte utøvende jazz-slagverk og musikkpedagogikk. Staum er aktuell i en rekke Oslobaserte band som Orange XL, Torleif Bratval, Soft City og Firvel, for å nevne noen.

Vegard Staum. Foto: Privat

Vibeke-Marie Bernhoff har vært Aquarius-sanger i 5 år og kor-sanger og solist ved flere kor i nord i 10 år. Prosjekt-leder innen for IT.

Vibeke-Marie Bernhoff. Foto: Privat

Sebastian Haugen (1983) er utdannet jazzbassist og pedagog ved Norges Musikkhøgskole. Jobbet freelance siden 2003 og deltatt som musiker, bandleder og komponist ved flere ulike prosjekter. Deltatt på juleturnéer, teateroppsetninger, turnert i Europa og USA med en rekke band og artister.Sebastian har flere plateutgivelser og to Spellemannsnominasjoner bak seg. I 2012 startet han sitt eget band som i 2017 slapp hans debutalbum Skarvesteien. Bandet slipper i løpet av 2023 hans andre soloalbum.

Sebastian Haugen. Foto: Julie Marie Naglestad

ANNONSE

ANNONSE

Mindre personskader etter trafikkulykke

To unge jenter funnet døde