Ungdommer skaper glede og aktiviteter

Indre24
2 minutter lesetid

Generasjon M er et ideelt selskap som har et mål om å skape relasjoner mellom generasjoner, og arbeidsplasser for ungdom mellom 14–20 år.

(Saken er skrevet og lånt av Indre Østfold kommune)

I Indre Østfold kommune har 24 lokale ungdommer fått en lærerik og meningsfull deltidsjobb som M-venn ved sykehjem i kommunen. 

Hva er en M-venn?

Det er lokale ungdommer mellom 14–20 år som jobber som besøksvenn og aktivitetsskaper for eldre på tre av våre sykehjem. Hver lørdag fra kl. 10.00–14.00 bidrar ungdommene til positive opplevelser og aktiviteter for de som bor på Edwin Ruuds omsorgssenter, Løkentunet og Grinitun.

Det er de samme ungdommene som kommer på besøk hver uke. Aktiviteter som gåturer, quiz, gode samtaler, vaffelstekning, spill, sang og musikk står sentralt. Aktiviteter gjennomføres på tomannshånd og i grupper, slik at beboere som ønsker det får mulighet til å delta. 

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Samfunnsnyttig samarbeid

I mars 2021 inngikk Generasjon M, Sparebank 1 Stiftelsen Østfold Akershus og Indre Østfold kommune denne samarbeidsavtalen. Målet er å få flere ungdommer inn i arbeidslivet og skape positive opplevelser og aktivitet blant de eldre.

Generasjon M er arbeidsgiver og står for rekruttering, vaktplanlegging og oppfølging. M-vennene får grundig opplæring blant annet i smittevern, demens og hvordan jobbe godt i team. 

Gjennom avtalen får vi vist fram helse- og omsorgssektoren som en mulig karrierevei for ungdommene. Avtalen sørger også for enda mer glede og aktivitet for de eldre på sykehjemmene. I tillegg bidrar avtalen til gode generasjonsmøter mellom unge og eldre, hvor de kan utveksle erfaringer.

Foto: Indre Østfold kommune

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.