Tor Melvold fra Sparebank 1 Stiftelsen Østfold Akershus (f.v.), ordfører Saxe Frøshaug og Anne Stine Hole (daglig leder i Generasjon M). Til høyre står prosjektleder Lise Arvesen i Generasjon M. Foto: Adrian Sellstrøm

Lokale ungdommer skal skape positive opplevelser for beboere

Fra august vil 24 lokale ungdommer mellom 14-20 år få en lærerik og meningsfull deltidsjobb som M-venn ved tre av kommunens sykehjem. Torsdag ettermiddag ble avtalen signert utenfor Løkentunet i Askim.

Generasjon M, SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus og Indre Østfold kommune har inngått et nyskapende og samfunnsnyttig samarbeid.

– Samarbeidsformen er unik i norsk sammenheng, der Generasjon M skal dokumentere den sosiale verdiskapingen for målgruppene unge og eldre. Avtaleformen minimerer økonomisk risiko hos kommunen, gir Generasjon M tid til å dokumentere den sosiale verdiskapingen, og stiftelsen bidrar til sosial innovasjon i offentlig sektor, opplyser Indre Østfold kommune.

Ordfører Saxe Frøshaug sa torsdag ettermiddag at de har store forventinger til dette. Sparebank 1 Stiftelsen Østfold Akershus har bidratt med 1,5 millioner kroner.

(Saken fortsetter under bildet)

Tor Melvold, Saxe Frøshaug og Anne Stine Hole. Foto: Adrian Sellstrøm

Effektfulle generasjonsmøter

Partene er blitt enig om felles effektmål, og det skal gjennomføres omfattende undersøkelser for å sikre at det leveres en meningsfylt deltidsjobb.

– På den ene siden får ungdommene verdifull arbeidserfaring. Deltidsjobben skal bidra til at de opplever mer mening og mestring i hverdagen, kjenne på tilhørighet, bli tryggere på seg selv og får et innblikk i helse- og omsorgssektoren, skriver kommunen i en pressemelding.

ANNONSE

I tillegg skal det også leveres aktivitet for eldre.

– På den andre siden skal aktivitetene på sykehjemmene bidra til økt humør blant de eldre, bedre trivsel på avdelingene, og gi mer meningsfylte lørdager.

Foregår på lørdager

Tilbudet starter opp på Edwin Ruuds Omsorgssenter, Løkentunet og Grinitun/ Hobøl bo og behandlingssenter. Jobben vil foregå på lørdager.

Generasjon M er et ideelt selskap som har som mål å skape relasjoner mellom generasjoner. De skaper arbeidsplasser for ungdommer mellom 14-20 år, viser frem helse- og omsorgssektoren som en mulig fremtidig karrierevei for ungdommene, skaper aktivitet og glede for eldre på sykehjem og omsorgsboliger samt skape meningsfylte generasjonsmøter der unge og eldre møtes og utveksler erfaringer.

– Vi gleder oss ti lå komme i gang. Indre Østfold kommune har vært utrolige imøtekommende og tatt oss i mot med åpne armer, sier prosjektleder Lise Arvesen i Generasjon M på signeringen utenfor Løkentunet.

Enhetsleder på Edwin Ruuds omsorgssenter Sølvi Bruflat (f.v.) og enhetsleder Gerd Anette Simonsen på Løkentunet. Foto: Adrian Sellstrøm

ANNONSE

ANNONSE

Har inngått den første enerettsavtalen for drosjetransport

Nye generator og nye søppelkonteinere i Heimlia i Trøgstad