Circle K E18 Sekkelsten samlet inn 6640 kroner. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Østfold-stasjoner gir 50 000 til kreftsaken

Stasjoner i Moss, Fredrikstad og Rakkestad samlet inn mest penger da Circle K hadde Aktiv mot kreft-kampanje i Østfold-området.

– Dette er kjempegøy! Folk i Østfold som vasket bilen bidro til at stasjonene i området fikk samlet inn 49 760 kroner til kreftsaken. Dette kommer godt med og er et innsamlingsresultat vi er svært fornøyd med. Tusen takk til alle som én, sier Sverre Rosén, norgessjef i Circle K.

Tidligere i høst samlet hundrevis av Circle K-stasjoner over hele landet inn penger til stiftelsen Aktiv mot kreft. Nå er resultatene klare: På landsbasis ble det nesten 1,2 millioner kroner til stiftelsen.

(Saken fortsetter under)

Circle K Askim fikk inn 4840 kroner. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Åtte stasjoner i Østfold deltok

Fra Østfold-området deltok åtte stasjoner i aksjonen, der 10 kroner per bilvask gikk til kreftsaken. Circle K Mosseporten samlet inn mest – 8160 kroner – etterfulgt av Circle K Freskoveien med 7310 kroner og Circle K Rakkestad med 6990 kroner.

Circle K E18 Sekkelsten samlet inn 6640 kroner, mens Circle K Østsiden endte på 6550 kroner i løpet av kampanjen.

På Circle K Alvim ble det vasket inn et bidrag på 5660 kroner, Circle K Askim fikk inn 4840 kroner, mens Circle K Ørje endte opp med en donasjon på 3610 kroner.

ANNONSE

– Disse bidragene kommer veldig godt med i arbeidet vårt. Fysisk aktivitet er viktig for alle, og spesielt i forbindelse med sykdom, behandling og rekonvalesens. Nå kan vi hjelpe enda flere til å være aktive, sier Helle Aanesen, daglig leder i stiftelsen Aktiv mot kreft.

(Saken fortsetter under)

Circle K Ørje endte opp med en donasjon på 3610 kroner. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Bygger flere Pusterom

Donasjonen fra Circle K skal blant annet brukes til å etablere flere Pusterom rundt omkring på landets sykehus. Dette er etterlengtede treningssentre der alle med kreftdiagnose kan få tilrettelagt trening før, under og etter behandling.

– Fysisk aktivitet tilpasset dagsform og utgangspunkt er et viktig supplement til kreftbehandling. Jo tidligere du starter med trening på Pusterommet, jo bedre er du forberedt til behandlingen du skal gjennom. Derfor har vi nå etablert Pusterom ved 19 sykehus i Norge, I desember åpner vi det 20. i Oslo, og flere skal det bli, sier Aanesen.

Midlene fra aksjonen skal også brukes til å utdanne flere AKTIVinstruktører. Disse instruktørene får spesialkompetanse for å hjelpe kreftpasienter med persontilpasset trening og restitusjon. Utdanningsløpet er et samarbeid mellom Norges Idrettshøgskole, Oslo universitetssykehus og Aktiv mot kreft.

(Pressenytt)

ANNONSE

ANNONSE

Se bilder fra julegateåpningen i Mysen

Solberg gjør internasjonalt rally-comeback