Frivillige brannforebyggere: – Livsviktig samarbeidstiltak

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Prosjektet «Frivillige brannforebyggere» er nå i gang i Indre Østfold. Dette er et samarbeid mellom Indre Østfold Brann og Redning (IØBR) og frivilligsentralene/ Kirkens Bymisjon.

16 ivrige frivillige fra Frivilligsentralene i Indre Østfold og fra Kirkens Bymisjon i Mysen møtte onsdag opp på brannstasjonen i Mysen for opplæring.

– Dette er et tilbud for alle innbyggere som trenger praktisk hjelp for å ivareta brannsikkerheten hjemme, forteller branninspektør Sven Erik Windt i forebyggende avdeling i IØBR.

Tilbudet er gratis for alle innbyggere som trenger praktisk hjelp for å ivareta brannsikkerheten hjemme.

– Det er et frivillig tilbud hvor ingen kommer med krav og pålegg. Du kan få hjelp til å montere, bytte teste røykvarsleren din. De sjekker slukkemidlene du har hjemme. De kan gi grunnleggende informasjon om brannsikkerhet og opptreden ved brann, fortsetter Windt.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Foto: Indre Østfold Brann og Redning

Ønsker du kontakt av en frivillig brannforebygger? Send mail til post@hobol.frivilligsentral.no eller ring 90885013.

Årsaken til dette tiltaket er at det er flere og flere eldre som bor hjemme. 3 av 4 som omkommer i brann i Norge tilhører risikogruppene. Mange eldre har problemer med å teste og bytte røykvarsler eller har ikke slukkeutstyr de klarer å bruke.

– Dette tilbudet erstatter ikke ordinære boligtilsyn vi gjennomfører ved alle boliger med ildsted, men er et tilbud til de som trenger litt praktisk hjelp, poengterer Trygg Hjemme-koordinatoren.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.