LO skal besøke lærlinger i IØ

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Mandag 31. oktober går LOs lærlingpatrulje av stabelen. Også i Indre Østfold. Da skal unge tillitsvalgte undersøke arbeidsforholdene til lærlingene i Østfold.

For mange er læretiden det første møtet med arbeidslivet. Og for at dette skal bli mest mulig er det viktig at både lærlingene og arbeidsgiverne kjenner sine plikter og rettigheter.

I hele landet skal patruljen nå reise rundt for å besøke lærlinger hos ulike bedrifter.

– Det er et viktig arbeid som bidrar til å sikre en god læretid for lærlingene i Norge, sier Ummu Aylin Cukurova, ungdomssekretær i LO Viken Oslo i en pressemelding.

Gjennom LOs sommerpatrulje som LO har gjennomført hvert år siden 1985 har LO vist at det er mulig å bedre hverdagen for en sårbar gruppe gjennom aktiv tilstedeværelse hvert år. På lik linje med sommerpatruljen, så skal LO nå sjekke forholdene til lærlingene.

– Da lærer vi mye om lærlingenes hverdag som vi kan ta med oss i det videre arbeidet. Ved å gi flere lærlinger informasjon og gode verktøyer, sørger vi for at læretiden blir så god som mulig. Selv om en lærling er i et utdanningsløp, har de også rettigheter som alle andre arbeidstakere. Det skal vi sikre, fortsetter ungdomssekretæren.

ANNONSE

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.