Skoleelever løp til inntekt for TV-aksjonen

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

Torsdag og fredag løpte elevene på Mortenstua skole og Mysen skole til inntekt for årets TV-aksjon.

Se bilder nederst!

Målet var at elevene skulle gå eller løpe så mange runder de klarte og innsatsen var formidabel. I år går TV-aksjonen til Leger Uten Grenser og DNDis arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest. Det hele går av stabelen søndag 23. oktober.

Mortenstua skole gjennomførte torsdag sponsorløp på Pennestrøket, og det var varaordfører Kathrine Hestø Hansen som sto for åpningen før oppvarmingen. Allerede fredag morgen var det kommet inn 5 310 kroner fra løpet. Det var elevene Mattis og Elias som hadde ansvaret for oppvarmingen. Deltakerne varmet opp til sangen «Hode, skulder, kne og tå» og BlimE-sangen.

– Jeg er kjempeimponert over innsatsen til elevene. De viser stor glede over å kunne bidra til en viktig sak, sier Hestø Hansen.

ANNONSE

Har opprettet spleis

Også Mysen skole bidrar godt til årets aksjon.

– I forkant av løpet så har elevene skaffet «sponsorer» som gir et frivillig beløp pr. runde. Flott bidrag fra barn og voksne, sier rektor Thorfinn Oustorp til indre24.no.

Skolen har også opprettet en spleis og i skrivende stund fredag formiddag har det kommet inn 38 835. kroner.

Kirkefjerdingen skole har via spleis fått inn 5 680 kroner.

Via spleis har Hærland skole samlet inn 39 735 kroner.

Hva går pengene til?

Akkurat nå venter millioner av mennesker på å bli behandlet av en lege. For mange står det om livet, men tilgang til helsehjelp er ingen selvfølge. Med årets TV-aksjon skal vi bidra til å forebygge epidemier og behandle kjente og ukjente sykdommer i fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone. Vi skal gi vaksiner, tilgang på livreddende medisiner og legebehandling.

(Kilde: TV-aksjonen)

Stem her

-2 Points
Upvote Downvote

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.