Herman (16) ble alvorlig skadet i sykkelulykke

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

Søndag ettermiddag meldte politiet at tre personer var involvert i en sykkelulykke i Aremark. En av disse ble fløyet til Ullevål sykehus med alvorlige skader.

– Herman traff et skilt ved en midtrabatt i ca 55 km/t under Femsjøen Rundt i går. Han ble liggende, og det rant mye blod fra hode og hoft. Hjelm og briller ble ødelagt. Det ble startet livreddende arbeid på stedet, skriver hans søster Martine Bjerke Sundby fra Mysen på Facebook.

Deretter ble 113 raskt kontaktet og både ambulanse, politi og brannvesen ble sendt til stedet. I tillegg ble også et Sea King-redningshelikopter rekvirert til Aremark. Ifølge Bjerke Sundby var broren bevisstløs etter ulykken.

– Han har det første døgnet fått pustehjelp for at undersøkelsene han har undergått skal gå lettere, og at han skal slippe unødig stress på hjernen. Legene og sykepleierne forsøkte og ta han av sovemedisin i går for at de skulle prøve å vekke han. Han pustet da litt for egen maskin, og klemte legen i hånda på oppfordring. Det ble sent på kvelden, og man bestemte videre at Herman skulle få sovemedisin for å sove og hvile gjennom natten, skriver søsteren på Facebook mandag formiddag.

(Saken fortsetter under)

Foto: Privat

Kraftig hjernerystelse

Tidligere i dag rev han i ledningene som er i kroppen hans, svarte familien med grynt da de pratet til han og ga utrykk for at han føler smerte. Legene har sagt at Mysen-gutten har vært veldig heldig og at det ser ut til å gå bra med han.

ANNONSE

I en ny oppdatering mandag ettermiddag står dette:

– Herman har vært bevisst og klar over at han er på sykehuset fordi han har veltet på sykkel. Legene har nedgradert fra hodeskade til kraftig hjernerystelse. På et døgn har behandlingen gått fra livreddende til smertelindrende. Dette går riktig vei.

Setter pris på gode tanker

Så fort det ble kjent at det var Herman Adolfsen som ble skadet har familien fått mye omtanke.

– Dette har vært en skummel opplevelse som kommer til å sette spor i oss alle, men vit at vi setter pris på alle gode tanker og ord som blir sendt vår vei.

På sykehuset i Oslo har den unge gutten fått førsteklasses behandling, ifølge søsteren. Lenge var hans tilstand kritisk, men ikke nå lengre. 16-åringen har brudd i ansiktet, arm og hoft.

Den andre som ble skadet i ulykken ble fraktet med ambulanse til legevakt.

(For ordens skyld: Saken er publisert i samråd med familien)

(Kilde: Facebook)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.