Slik blir høstens boligmarked

Pressemelding
4 minutter lesetid

Renteøkning, skyhøye strømpriser og økende bensinpriser skaper uro blant Norges befolkning, men ifølge Attentus sine erfarne eiendomsmeglere vil det ikke påvirke boligmarkedet i Nordre Follo eller Indre Østfold.

– Foreløpig merker vi ingen effekt. Renteøkningen vi ser nå er varslet og forventet, så vi opplever både selgere og kjøpere som ganske så bekymringsløse, sier Kjell Ove Loeshagen, eiendomsmegler, partner og daglig leder ved Attentus på Kolbotn.

Den største årsaken til dette er at boligprisene i Oslo allerede er høye og at etterspørselen etter familieboliger i nærhet til hovedstaden er ekstremt stor.

– Sett deg på toget i 10 minutter i en hvilken som helst retning fra Oslo S og du får mye mer bolig for pengene. Vi ser at folk ønsker å flytte ut av byen for å kunne kjøpe en enebolig eller et rekkehus til sine familier, og det er både evne og vilje til stede for å få det til, sier han.

Det eneste du kan oppleve i løpet av høsten, er at boligprisene stagnerer noe.

– Jeg tror ikke vi vil se en prisnedgang av betydning, men muligens at boligprisene stagnerer noe. Da stagnerer de på et allerede høyt nivå, så det tror jeg alle kan leve godt med – både selgere og kjøpere, forklarer eiendomsmegleren.

(Saken fortsetter under)

Anders Borgen, eiendomsmegler og daglig leder for Attentus-kontoret i Ski, Ås og Askim. Foto: Fotograf CF-Wesenberg

Flere solgte boliger i juli 2022 enn i 2021

Med kontorer på Kolbotn, Ski, Askim og Ås, representerer Attentus boligmarkedet i Nordre Follo og Indre Østfold, og eiendomsmeglerne er generelt positivt innstilt til den kommende høsten.

ANNONSE

– Det er mindre spekulasjoner i våre områder, og vi har ikke tilsvarende svingninger som i Oslo. I tillegg har vi en lavere andel sekundærboliger som gjør at boligområdene ikke er like påvirket av børsen, forteller Anders Borgen, eiendomsmegler, partner og daglig leder ved Attentus i Ski, Ås og Askim.  

Det kan en se på tallene fra i sommer. Mens antall solgte boliger i juli falt voldsomt på landsbasis, var det en liten økning i antall omsetninger i blant annet Follo. I Attentus solgte de faktisk 25 prosent flere boliger i juli 2022 enn i juli 2021.

– Renteøkningen har vært varslet i lang tid, og både kjøpere og selgere har visst at den kommer. Den gjennomsnittlige kjøper har fast jobb og sikker inntekt, og arbeidsmarkedet er svært godt om dagen, samtidig som lønnsoppgjørene ser ut til å bli gode, sier han.

– Boligmarkedet er i stor grad psykologisk drevet, og Norges befolkning tror på fremtiden.

Stor etterspørsel i Nordre Follo og Indre Østfold

Det norske boligmarkedet er generelt robust. For to år siden, da folk mistet jobbene sine på grunn av pandemien, var boligmarkedet likevel godt.

– Vi kommer ikke til å merke noen umiddelbare effekter i boligmarkedet på grunn av renteøkning, strømpriser eller bensinpriser. Norges befolkning flytter oftere og vil eie sin egen bolig, og hvis boligkostnadene øker så velger de heller bort et restaurantbesøk, en tur på byen eller annet, sier Loeshagen.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.