Solberg etter exit i Rally Finland: – Har ikke ord

NTB
NTB
2 minutter lesetid

Rally Finland varte ikke lenge for Oliver Solberg. Han forsvant allerede på den første fartsprøven fredag.

– Jeg har ikke ord for å beskrive hva jeg føler. Tidlig på SS2 mistet vi fronten og rullet. Jeg er så skuffet på vegne av hele laget fordi vi har jobbet så hardt for dette. Jeg har det ganske tøft akkurat nå, men vi må bare forsøke å glemme det og komme tilbake sterkere, skrev han på Twitter.

Det var allerede i den første svingen, ifølge SVT, etter bare 300 meter inn på prøven, at det gikk galt for Solberg. Han kom for langt ut, og bilen rullet rundt flere ganger før den endte i skogen.

Før han startet på fredagens økt skrev Solberg at prøven var superrask og at han flere ganger trolig måtte kjøre helt på grensen. Det gikk dessverre litt over grensen for den norsk-svenske føreren.

Bilder av bilen som ble lagt ut på Twitter, viste at den så lite kjørbar ut. Et par timer senere bekreftet laget hans Hyundai at det ikke blir mer kjøring for Solberg.

– Vi har sjekket bilen, og veltebøylene inne i bilen er så ødelagt at vi samråd med FIA, av sikkerhetshensyn, har valgt å trekke oss, skrev Hyundai.

ANNONSE

Man var mest opptatt at både Oliver Solberg og kartleseren Elliott Edmonds kom uskadd fra avkjøringen.

Solberg var nummer ni på den første prøven torsdag kveld.

Det er estlenderen Ott Tänak, som er lagkamerat med Solberg i Hyundai, som er i føringen etter at fire av ni fartsprøver er unnagjort fredag. Han er 10,3 sekunder foran den britiske Toyota-føreren Elfyn Evans.

(©NTB)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.