Finsk hoppuke for Oliver

Pressemelding
2 minutter lesetid

Finsk hoppsport er av beste kvalitet. Også innenfor bilsport. Rallyfører Oliver Solberg (20) tar sats mot verdenseliten på Rally Finlands spretne og superraske grusveier til helgen.

Rally-VM fortsetter med sesongens åttende runde av 13. Rally Finland er ikke bare den raskeste VM-runden; den preges også av mest flytid.

– I Finland handler mye om at biler kan fly. Følelsen inni bilen når alt fungerer, kartleser Elliott (Edmondson) roper at jeg skal gå «flatt» over et hopp, er veldig spesiell. Selv med trepunkts sikkerhetsbelter strammet superhardt rundt overkroppen, reiser man seg fortsatt litt i setet over hoppene. Plutselig stopper all støyen fra hjulene og bakken, og det blir nesten stille i noen øyeblikk. Så lander man, og all action starter igjen. Jeg elsker det, sier Oliver Solberg.

For første gang starter den norsksvenske 20-åringen i toppklassen i den finske sommerrunden. Hyundai-fabrikkføreren har femteplass fra Rally Monza i november i fjor som beste resultat på øverste nivå.

– Rally Finland blir helt rått. Å ha flere enn 500 hestekrefter til å trekke oss mellom hoppene, kommer til å føles helt utrolig. Det er mer kraft enn jeg noen gang har hatt i Jyväskylä før. Å være fulltids rallysjåfør er et privilegium. Det kribler i kroppen, og man gleder seg enormt til alle løp. Noen løp enda litt mer enn andre. Rally Finland er et slikt løp.

ANNONSE

VM-runden starter med ti fartsprøver fredag, ytterligere åtte lørdag og avsluttes med fire raske prøver tidlig søndag. Verdensrekorden for tidenes raskeste VM-rally holdes av briten Kris Meeke med 126,62 km/t i Rally Finland 2016.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.