Dette er den nye kommunedirektøren

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

I en pressemelding tirsdag formiddag skriver Indre Østfold kommune at kommunestyret i dag har innstilt Trude Andresen som kommunedirektør.

Hun tiltrer stillingen 1. november 2022. Andresen er samfunnsviter, med hovedfag i sammenlignende politikk fra Universitetet i Bergen, og har lang fartstid fra kommunal sektor. Fra 1997 og til i dag har hun hatt flere stillinger Kommunesektorens organisasjon (KS – rådgiver for spesialhelsetjenesten, rådgiver i fornyelse av offentlig sektor, utviklingsdirektør og områdedirektør for Innovasjon og digitalisering.

Siden 2015 har Andresen vært kommunedirektør i Øvre Eiker kommune.

– Andresens merittliste favner blant annet flere styreverv i aksjeselskaper, hos Kommunesektorens organisasjon (KS), og er i dag leder for Kommunedirektørutvalget i Viken, skriver kommunen i pressemeldingen.

Ser frem til å utvikle kommunen

Andresen er bosatt på Gullaug i Lier kommune og skal fremover pendle til Indre Østfold.

– Jeg ser fram til å bidra til å utvikle Indre Østfold kommune videre. Indre Østfold er en interessant kommune med sin beliggenhet nær hovedstaden, men likevel landlig. At fem gamle kommuner har blitt til en, er en spennende utfordring med masse ressurser i både innbyggere og ansatte, og som jeg håper å bidra til å mobilisere i samme retning, sier Trude Andresen i pressemeldingen.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Ordfører Saxe Frøshaug. Arkivfoto: Adrian Sellstrøm

Fornøyd ordfører

– Det er en stor glede å ønske Trude Andresen velkommen til Indre Østfold kommune! Jeg og mange med meg var spente på hvordan veien ville se ut videre når Georg Smedhus valgte å slutte hos oss, men etter å ha møtt Trude føler jeg meg trygg på at hun er riktig dame for oppgaven. Sammen med Trude skal vi utvikle kommunen vår videre. Med Trudes solide bakgrunn og hennes evne til å se sine innbyggere, ansatte og folkevalgte, ser jeg virkelig fram til å få henne på laget, sier Frøshaug i pressemeldingen.

Konstituert kommunedirektør

I perioden 15. august til 1. november er det Tron Kallum som er kommunedirektør i perioden fra Georg Smedhus slutter til Andresen er på plass. Han er i dag direktør for kommunalområdet Innovasjon og kommunikasjon.

(Kilde: Pressemelding)

Tron Kallum konstitueres som kommunedirektør. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.