Gode besøkstall: – Gledelig å se

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Innbyggertorgene og bibliotekene i Indre Østfold kommune har i løpet av de fire første månedene i år hatt nesten 77 000 besøkende.

Det er veldig gledelig å se at innbyggerne bruker våre fem innbyggertorg og bibliotek stadig mer, etter noen år med restriksjoner og lite aktivitet, sier biblioteksjef Elin Brandsrud til kommunens nettside (ekstern lenke)

Brandsrud synes det er fint at mange benytter seg av lånemulighetene og bruker mediene som er tilgjengelig. Tallene viser at IBene er på god vei til å bli de møteplassene de skal være, og var før pandemien.

– Vi er mye mer enn et utlånssted. IB er en lavterskel møteplass for informasjon og opplevelser. Vi tilbyr også veiledning til innbyggerne, sier Brandsrud til nettsiden.

(Saken fortsetter under)

Seksjonsleder John Andrew Firing. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Åpne i sommer

– Fra januar til april i år har IBene våre hatt 76 910 besøkende. I samme periode lånte bibliotekene ut 54 142 bøker, lydbøker og filmer, skriver kommunen på sin nettside.

ANNONSE

De fem innbyggertorgene og bibliotekene er åpne i sommer, men med noe reduserte åpningstider. Oppfordringen fra seksjonsleder John Andrew Firing er å teste ut et av Ibene som ikke ligger nærmest der du bor.

Firing minner også om at du kan låne bøker eller andre ting utenom åpningstiden.

– Askim, Skjønhaug og Spydeberg har meråpent bibliotek der de over 18 år kan logge seg inn utenom åpningstid. De som har signert avtale med oss om tilgang, kan benytte seg av dette tilbudet hver dag mellom kl. 06.00-22.00, sier Firing til kommunens nettside.

(Kilde: Indre Østfold kommune)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.