Denne er stjålet i løpet av natt til søndag. Foto: Privat

Stjålet brannbil funnet på Setskog

I løpet av natt til søndag har det vært innbrudd på brannstasjonen i Rømskog. I brannbilen er det både slukkeutstyr, førstehjelpsutstyr, redningsverktøy og radioer.

  • Brannbilen kom til rette ved Gåsvika i Setskog søndag ettermiddag. Den tas inn for undersøkelse.

Brannbilen er en uniformert Mercedes Vito 2018-modell. Ved tips eller observasjoner, ring politiet på 02800. Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Kjetil Ringseth, sier til Romerikes Blad at gjerningspersonen skal ha skjært seg gjennom en port og deretter funnet nøkler i brannbil og kjørt av gårde.

Kritisk for beredskapen

Innbruddet ble meldt klokken 04.43.

– Det var en lokal brannmann som oppdaget at det var gjort innbrudd i bygget der brannbilen står parkert, på industriområdet på Rømskog, skriver Indre Akershus Blad.

Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS skriver på sin Facebook-side at innbruddet og tyveriet førte til at det en stund var kritisk for beredskapen i området.

– Men vi rigger nå til en reservebil som vi kjører ut til Rømskog. Vi har også fått på plass utsyr som gjør at vi får varslet mannskapene våre ved en hendelse og de kan rykke ut, skriver de på sin Facebook-side klokken 09.45 søndag.

ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

20 førere bøtelagt i kontroll

Inviterte til familiedag