5.500 elever får gratis heltidsplass i SFO

NTB
NTB
2 minutter lesetid

Fra høsten får 5.500 førsteklassinger i 60 kommuner gratis heltidsplass i SFO. Tilbudet gis til elever fra familier med lav inntekt.

– Foreldres lommebok bør ikke avgjøre om barn får delta i lek og læring etter skoletid, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

Fra august får alle førsteklassinger over hele landet gratis SFO i tolv timer hver uke. Nå får også 60 kommuner mulighet til å gi fulltidsplass i SFO til førsteklassinger som kommer fra familier med lav inntekt. Tiltaket koster 79 millioner kroner for skoleåret 2022–23.

– Skolefritidsordningen er viktig for vennskap, læring og aktivitet. Med innføringen av gratis SFO for stadig flere vil vi få en sterkere fellesskole og utjevne sosiale forskjeller i samfunnet. Familier med lav inntekt vil med dette spare tusenvis av kroner i året, og det gjør det lettere for foreldrene å delta i arbeidslivet, sier Brenna.

En familie med lav inntekt med en 1.-klassing i SFO vil kunne spare over 14.000 kroner i året. Prisen på SFO varierer fra kommune til kommune.

ANNONSE

(©NTB)

Fakta om kommunene som tilbyr gratis SFO

Disse kommunene får tilskudd til gratis heltidsplasser i SFO for førsteklassinger fra familier med lav inntekt:

Oslo, Kristiansand, Stavanger, Fredrikstad, Hustadvika, Skien, Drammen, Asker, Ullensaker, Verdal, Notodden, Tromsø, Grimstad, Nordre Follo, Halden, Ringerike, Molde, Lørenskog, Færder, Kinn, Indre Østfold, Kongsvinger, Ringsaker, Rælingen, Moss, Sola, Hamar, Lindesnes, Elverum, Stange, Arendal, Kristiansund, Bodø, Nannestad, Eidsvoll, Narvik, Øvre Eiker, Karmøy, Gjøvik, Horten, Hå, Vestby, Sunnfjord, Alta, Vestre Toten, Namsos, Harstad, Lillehammer, Larvik, Lier, Eigersund, Senja, Stord, Haugesund, Østre Toten, Gran, Orkland, Kvinnherad, Nesodden og Vefsn.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.