Fylkeskontakt for Viken og daglig leder av Trøgstad Frivilligsentral Synnøve Buer fikk være med å sykle en etappe. (Pressefoto)

Markerer frivillighetens år fra sykkelsetet

I år er Frivillighetens år og det skal blant annet markeres med tidenes mest omfattende sykkeltur i regi av Norges Frivilligsentraler og en rekke andre frivillige organisasjoner.

Sykkelturen starter på Nordkapp 21. mai og avsluttes under Arendalsuka i Arendal 15. august. Målet med dette er å skape aktive, gode og inciderende lokalsamfunn, men også løfte frivilligheten på tvers av fylker og kommuner i hele Norge. Turen går derfor gjennom samtlige av landets 11 fylker.

Turen i Indre Østfold starter i Spydeberg, går videre til Askim, innom Edwin Ruuds omsorgssenter og avsluttes i Mysen.

– Sykkelturen Indre Østfold er ikke helt ferdig planlagt men mye er på plass allerede. Alle er velkomne til å henge seg på og være med å bidra! Det blir frokost og avspark i Spydeberg, lunsj i Askim, og en stor folkefest i Mysen, forteller Synnøve Buer, som er koordinator for sykkelturen 2022 i Viken og Indre Østfold.

Alle de fem frivilligsentralene i Indre Østfold er med som arrangør, og i tillegg har de invitert med seg andre lag og foreninger, næringsliv og kommunen.

– På avslutningsarrangementet i Mysen er Mysenregionen med å skape en folkefest og hyllest til de frivillige. Barnehager blir med å vinke, og det blir mulighet for alle lag og foreninger å vise seg frem. Det blir også lokale markeringer rundt omkring i kommunen, fortsetter Buer, som også er daglig leder i Trøgstad Frivilligsentral.

(Saken fortsetter under)

På bildet ser dere blant Ole Kassow grunnlegger av Sykling uten alder som gir opplæring i bruk av syklene. Rundt står fra høyre Synnøve Buer (Trøgstad Frivilligsentral), Trond Nedrebø (Pensjonistforbundet), Tor Mikkola (varaordfører for Nordkapp kommune), Sametingspresident Silje Karine Muotka og Danmarks Ambassadør til Norge Louise Bang Jespersen. (Pressefoto)

Omfattende sykkeltur

Totalt kommer det seks rickshaw sykler og to følgebiler som sykler gjennom alle fylkene i Norge, i tillegg vil det være to følgebiler.

– Vi bemanner med lokale piloter og passasjerer, og vi supplerer med lokale rickshaw sykler og andre spesialtilpasset sykler for funksjonshemmede, motorsykler, el sykler og vanlige sykler.

I løpet av 97 dager skal det sykles totalt 73 etapper og hele 1700 kilometer. Det benyttes seks elsykler med plass til to passasjerer på hver. Både syklister og passasjerer byttes ut for hver etappe. Dag Otto Lauritzen er stolt ambassadør.

ANNONSE

Sykkelturen 2022 er forankret i regjeringens kvalitetsreform Leve hele livet, og fremdriften sørger frivillige ildsjeler for gjennom 250 ulike arrangementer i 100 av landets kommuner. Totalt skal over 5000 frivillige bidra under slagordet “Mer aktivitet – mer glede”.

(Saken fortsetter under)

Like før avspark. (Pressefoto)

Frivillighetens år

– Vi nordmenn pleier å sole oss i glansen av at vi best i verden på dugnadsarbeid og frivillighet. Det finnes imidlertid tegn på at den viktige dugnadsånden er litt på felgen og ikke lenger kan tas som en selvfølge. Frivilligheten har lidd under pandemien, og selv om 55% av befolkningen over 15 år har gjort frivillig arbeid i løpet av det siste året, er det en nedgang også her. Frivillighetens År 2022 er derfor svært betimelig og ønskes hjertelig velkommen!

Lurer dere på hva som skal skje når Sykkelturen 2022 besøker deres fylke/kommune, eller hvilke kjente personer som deltar som syklister og passasjerer? Programmet er fullspekket med kjekke og spennende aktiviteter.

(Kilde: Pressemelding)

Sykkelturen første dagen gikk fra Nordkapp til Honningsvåg. (Pressefoto)

ANNONSE

70.000 flere fartssyndere skal tas i år

Tre personer pågrepet etter at mann havnet i sjøen