Annette Lindahl Raakil og Johan Edvard Grimstad. Foto: Østfold Senterparti

– Vi ser frem til å være med på å fyre av nyttårssalutter

Torsdag 12. mai kom nyheten om at regjeringen anbefaler Stortinget å innvilge Vikens søknad om å dele opp fylket. Kanskje ikke så overraskende, men allikevel svært gledelig for alle oss som er glad i  vakre Østfold.

Helt siden fylket fra Hardangervidda til Halden ble oppretta med tvang i Stortinget, har vi i Senterpartiet vært tydelige hele veien. Vi var imot tvangsbruken og vi har vært for en oppløsning. Derfor var det også vår hovedsak inn i fylkestingsvalget i 2019 og stortingsvalget i 2021. Folk ga oss stor tillit, og sammen med Ap, Sv, Rødt og FrP valgte fylkestinget i Viken i februar 2022 å sende en søknad til regjeringen om å gjenopprette Akershus, Buskerud og Østfold. 

Nå leverer regjeringen.

Saken skal behandles i Stortinget i juni 2022 og blir etter alle solemerker innvilget av et stort flertall.

Arbeidet med å dele opp Viken er allerede godt i gang. Det blir arbeidskrevende, men vi går inn i det med liv og lyst. Vi skal bygge noe nytt, som blir bedre enn både Viken og gamle Østfold. 

ANNONSE

Vi ser frem til å være med på å fyre av nyttårssalutter i det øyeblikk Østfold gjenoppstår som eget fylke 1.1.2024 klokken 00.00.

Anne Beathe Tvinnereim
Bistandsminister og tidligere fylkesråd i Viken

Johan Edvard Grimstad
Fylkesråd for næring og tannhelse og Østfold i Viken

Annette Raakil 
Fylkesråd for plan, klima og miljø i Viken

(Leserinnlegg)

ANNONSE

ANNONSE

Dukket opp med penger til historiske bygg

Ble stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid