F.v. Regional koordinator Erik Unaas (også styremedlem i Norges Idrettsforbund og olympiske komité), Petter Andersen (tidligere landslagsløper og nå sports- og utviklingssjef i Norges Skøyteforbund), ordfører Saxe Frøshaug og leder Finn Lunde i Båstad IL skøyter. (foto: Leif Rune Grefsli)

Bygging av tak over skøytebanen er i gang

Rett etter påske startet Båstad IL skøyter grunnarbeidene for det nye takoverbygget. Arbeidet har til nå gått meget bra.

Entreprenørene har gravd ut og støpt mange av fundamentene for det 7.000 m2 store taket, som forventes til sesongstart i høst.

– Selve stålkonstruksjonen planlegges montert ferdig før ferien. Tekking av tak, kledning av vegger og montering av lys følger deretter ut over sensommeren. Bygget som er kostnadsberegnet til ca. 32,6 mill.kr. skal gi mer stabile treningsforhold for skøyter over en lengre sesong, enklere drift og mulighet for mange andre aktiviteter hele året. Prosjektet har vært berørt av krevende prisutvikling på byggevarer, men takket gode finansielle samarbeidspartnere har prosjektet endelig latt seg realisere, opplyser Båstad IL skøyter i en pressemelding.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Leif Rune Grefsli i Trøgstad Sparebank (f.v.), Kai Fjeld (prosjektleder) og Finn Lunde (leder i Båstad IL skøyter). Foto: Erik Unaas

Fornøyd med arbeidene

Onsdag ettermiddag ble det invitert til «offisiell byggestart» i Båstad.

– Helt fantastisk det som er skapt her, takket være lokale ildsjeler og en enorm dugnadsvilje i skøytemiljøet i og rundt Båstad. Nå blir det enda mer attraktivt å flytte til og voksne opp i vår kommune, og anlegget vil utvilsomt sette oss på Norgeskartet. Her får vi til noe som verken Oslo, Trondheim eller Bergen har klart, sier ordfører Saxe Frøshaug.

Under markeringen onsdag ble også navnet offentliggjort og det er Trøgstad Sparebank Is-Arena.

– Vi er svært fornøyde med arbeidene som er utført så langt, og har stor tro på at de valgte samarbeidspartnere skal utføre prosjektet i henhold til de planer som er lagt, sier prosjektleder for utbyggingen Kai Fjeld i pressemeldingen.

Kunstisbanen i Båstad skal få takoverbygg, etter at de siste brikkene har falt på plass de siste dagene. Blant annet gjennom garantier og tilskudd fra Indre Østfold kommune, og en ny sjekk på 1,2 millioner kroner fra den lokale sparebanken. Det totale budsjettet for byggeprosjektet er på 32 mill. og alt skal stå ferdig til is og sesongstart i november.

– Klubbens skøyteløpere gleder seg til muligheter for bedre treningsforhold når takoverbygget er på plass, men klubbens leder Finn Lunde påpeker og at anlegget vil gi muligheter for mange ulike aktiviteter gjennom hele året.

Ordfører Saxe Frøshaug og varaordfører Kathrine Hestø Hansen smiler om kapp, og gleder seg til første runde på Båstadisen i november. Foto: Erik Unaas
Foto: Bjørn Johnny Nilsen
Foto: Bjørn Johnny Nilsen

ANNONSE

ANNONSE

Hvordan blir en rusbruker rusfri?

Se bilder fra vårtreffet i Trøgstad