Nå er teststasjonen i Askim avviklet

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Fra og med søndag 1. mai er teststasjonen på parkeringsplassen ved Askimhallen avvikklet. Årsaken er fordi man nå skal behandle korona som en helt vanlig sykdom.

Dersom man nå må testes vil det være ved klinisk indikasjon hos lege.

– Det vil si at det er lege som avgjør om det er nødvendig å ta en test i forbindelse med konsultasjon på samme måte som andre luftveisprøver, som for eksempel ved influensa Hvis du likevel vil teste deg med selvtest og får påvist korona, trenger du ikke melde fra om dette til kommunen, skriver de på sin nettside.

Gratis selvtester

Indre Østfold kommune har fortsatt selvtester tilgjengelig dersom man ønsker å teste seg. Disse selvtestene utleveres på et av innbyggertorgene i kommunen.

– Kommunene er bedt om å ha beredskap for å kunne test 1 % av befolkningen per uke. Indre Østfold kommune har beredskap for dette, og kan iverksette dette på kort varsel etter anbefalinger fra nasjonale myndigheter, skriver de videre.

ANNONSE

Har du planer om å reise og ønsker å ta en koronatest eller teste deg for antistoffer, må dette gjøres hos en privat aktør som tilbyr dette. Fastlegene tilbyr ikke testing til dette formålet.

(Kilde: Indre Østfold kommune)

Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.