Unik opplevelse for ungdomsskoleelever

Pressemelding
2 minutter lesetid

Torsdag ettermiddag fikk fire utvalgte ungdommer fra Askim ungdomsskole en unik opplevelse sammen med DRIVE Norge. På lørdag skal de møtes igjen.

I forbindelse med at årets første NM-runde i rallycross arrangeres på Momarken denne helgen arrangerte organisasjonen DRIVE en camp for fire ungdommer på torget i Askim sentrum.

Den ideelle organisasjonen DRIVE ble startet under navnet Kjør For Livet av tidligere europamester i rallycross, Knut Ove Børseth i 2009. I fjor kom MOT-gründer Atle Vårvik inn som medskaper og navnet ble DRIVE. I løpet av alle disse årene har organisasjonen fokusert på å motvirke utenforskap og gi positiv inspirasjon til de unge som har det vanskeligst.

– I alt har DRIVE et samarbeid med omtrent 60 kommuner i hele landet gjennom åtte forskjellige programmer, deriblant signaturprogrammet «Kjør For Livet». Det var dette programmet de fire ungdommene Christian, Linus, Sebastian og Isak fikk en forsmak på i Askim sentrum i dag, sier daglig leder i DRIVE Norge, Jeanette Sørmoen-Børseth.

ANNONSE

Gjennom den to timer lange seansen fikk ungdommene prøve seg på drift-trike og radiostyrte biler. Det ble også servert pizza og gitt bort t-skjorter, capser, nøkkelbånd og armbånd til de lokale guttene. Det var tydelig at guttene som hadde blitt valgt ut til å delta på arrangementet syntes at dette var stas, men det er fortsatt en unik, fartsfylt opplevelse igjen.

– På lørdag får de være med oss når vår DRIVE-bil med grunnlegger og sjåfør, Knut Ove Børseth skal delta i den første NM-runden i rallycross. Så da vil de få en ordentlig drømmedag på Momarken hvor de får være med teamet under løpet, avslutter Sørmoen-Børseth.

Ungdommene fikk prøve seg på DRIVE sine to drift-triker. Foto: DRIVE Norge
Daglig leder i DRIVE Norge, Jeanette Sørmoen-Børseth. Foto: DRIVE Norge
Ungdommene som var med på DRIVE-camp i Askim fikk servert pizza av daglig leder i DRIVE Norge, Jeanette Sørmoen-Børseth. Foto: DRIVE Norge

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.