Fortsetter i styret for Jernbaneforum Øst

Indre24
2 minutter lesetid

Denne uken har det vært årsmøte i Jernbaneforum Øst. Både ordfører Saxe Frøshaug og Erik Unaas, representant for samferdselskomiteen i Viken fylkeskommune, fortsetter i styret.

Av: Indre Østfold kommune

I styret sitter også Hanne Tollerud (Moss), Renè Rafshol (Råde) og Olav Skinnes (Viken fylkeskommune).

Jernbaneforumet er i dialog med jernbaneaktørene og jobber med å påvirke og styrke planer for utbygginger, drift og tilbud på begge Østfoldbanene (fra Oslo S – og både vestre og østre linje). I styremøtene deltar også representanter for Jernbanedirektoratet, Bane Nor, Vy, NHO og LO. Samlet gir det både innsikt, tyngde og muligheter.

Viktige temaer nå er å avklare videre utbygging InterCity syd for Moss, få avgreiningen og ny linje fra Ski mot Kråkstad på plass, flere hensettingsområder (togparkering), utredning av grensekryssende jernbaner (både mot Stockholm og Göteborg/kontinentet, og flere person- og godstog til, og gjennom, Østfold.

ANNONSE

I tillegg igjen å få tilbud helt til Rakkestad, og noen flere halvtimesavganger til Askim/Mysen.

– Det er tydelige forventninger fra Indre-kommunene når Blixtunellen (Oslo S – Ski) åpnes 12. desember. Da går også reisetiden ned med 11-15 minutter, det blir et utrolig gjennombrudd og helt nye muligheter for hele regionen, sier Saxe Frøshaug.

(Saken er lånt fra Indre Østfold kommune)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.