– Lås inn smykker, hvis du har mulighet til det

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Den siste tiden har det vært en oppblomstring i villa-innbrudd ved grensen. Ukjente gjerningspersoner har de siste månedene tatt seg inn i minst 15 boliger og bedrifter i Indre Østfold.

Mette-Lise Kjeserud i Askim skulle 27. februar besøke foreldrene sine et stykke unna. Noen har trolig fått med seg at hun og datteren gikk ut døra på ettermiddagen. Når hun kommer hjem har det vært folk i huset.

– Da jeg kommer inn, knaser det under beina mine. Automatisk kastet jeg blikket mot døra, og da var det hull i vinduet, og masse glass som hadde eksplodert, sier Kjeserud til Åsted Norge (ekstern lenke)

Politiet i Indre Østfold har de siste månedene sett en økning i innbrudd i privatboliger.

– Det har vært en kraftig oppblomstring sammenlignet med tidligere. Det kan ha noe med at grensene er gjenåpnet og uro i Øst-Europa, sier Kay Lund-Pettersen, seksjonsleder for etterforskning i Indre Østfold til Åsted Norge.

Følg med i nabolaget

I Indre Østfold har det siden februar vært minst 15 innbrudd. Tyvene har i de fleste sakene enten lempet ut vinduer, eller knust seg gjennom rutene, og gått gjennom hvert rom i jakt på smykker og kontanter.

Ifølge Åsted Norge, som tok opp dette i mandagens sending på TV2, så varierer verdiene fra noen tusen til rundt 900.000 kroner etter et innbrudd i Mysen 9. april. Det ser ut til at tyvene er ute etter smykker og kontanter samt at de også leter gjennom huset etter smykkeskrin og lommebøker.

– Lås inn smykker, hvis du har mulighet til det, i for eksempel en safe eller våpenskap. Og skal du gjemme det, ikke legg det i klesskapet på soverommet, for det er det første stedet de leter, advarer etterforskningsleder Lund-Pettersen til kanalen.

Oppfordringen fra politiet til publikum er; Følg med i nabolaget, og eventuelt notere bilnummer på ukjente biler, særlig østeuropeiske.

ANNONSE

(Kilde: TV2/ Åsted Norge)

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.