– Vi håper å fylle kulturhuset denne dagen

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Under en kulturmingling med lokale utøvere 10. mars var det full enighet om å lage en kulturdugnad i Askim kulturhus lørdag 23. april.

– Vi kom frem til en dag der vi skulle ha tverrfaglig kulturdeltakelse, som et samarbeidsprosjekt mellom alle grener i kulturlivet, Indre Østfold Kulturråd og kommunen. Alle inntekter fra dagen fordeles på Amnesty International og opprettelse av et fond som kan benyttes ved integrering av flyktninger gjennom kulturaktivitet i vår kommune, skiver kulturprodusent Anett Roselin Svardal i Indre Østfold kommune i en pressemelding.

«Sammen for Ukraina» består av utstilling, mat, aktiviteter for barn, cafékonsert og auksjon. Første del av dagen er det gratis inngang med salg av mat og aktiviteter for barna. Selve åpningen er klokken 11.00, deretter er det cafékonsert klokken 12.00 og auksjon klokken 15.00.

– Forestillingen på hovedscenen starter klokken 16, og billettprisen er kr 150. Vi  håper å fylle kulturhuset denne dagen. Her er det lokale kulturaktører som opptrer, og det hele bindes sammen av superdyktige Aksel Kolstad som har russisk/ukrainske røtter, og et brennende engasjement for katastrofen i Ukraina, fortsetter Svardal.

Mange deltar på dugnaden

Både hovedscenen og kaféscenen skal fylles opp av barn og voksne, dans, teater, vokal og instrumentale prestasjoner. Denne dagen gjøres kulturhuset om til galleri, slik at man får et innblikk i hva som rører seg i kulturlivet i kommunen.

ANNONSE

Av de som stiller opp denne dagen kan nevnes Tiril Pharo, Jørn Grepperud, Stone heart, Frank og Stine Tangen, Henning Ruud, Håvard Lippestad, Geir Gjønnes, Håvard Dyvesveen, Janne Johansen, Ragnhild Vaaler Furulund, Kari Middelthon, Marina Tennefoss, Ruby dansestudio, Indre Østfold Dans og ballet, Trøgstad kulturkompagni, Mathias Braset og mange flere.

(Kilde: Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.