Ingen alvorlige lovbrudd i Strömstad

NTB
NTB
2 minutter lesetid

Det var ventet mange biler og deltakere på det tradisjonelle rånetreffet i Strömstad skjærtorsdag. Politiet i Strömstad sier det har vært en rolig dag.

– Vi har hatt mange nordmenn på besøk i dag, og mange er her fortsatt, sier innsatsleder Sara Olsson til NTB litt før kl. 21.

Det er tre år siden sist grensebyen Strömstad var fylt av festglade nordmenn, og det var ventet stor pågang torsdag. Politiet i Strömstad beregner antallet besøkende til mellom 10.000 og 12.000.

– Det har gått rolig for seg. Vi har tatt hånd om noen som har drukket for mye, men det har ikke vært noen alvorlige lovbrudd, fortsetter hun.

Tradisjon

NTB møtte torsdag formiddag flere fremmøtte i Strömstad, som kunne melde om at det allerede var god stemning i byen til tross for litt gråvær.

– Det er utrolig deilig å være tilbake igjen. Dette er min tiende gang her. Det har blitt en tradisjon å dra hit, sier Timon Nielsen Hoffsbakken, som sammen med vennene sine har kjørt hele veien fra Eidsvoll.

Også innsatsleder Olsson synes det er en artig tradisjon.

– Det skjer én gang i året. Det er god stemning og det har ikke vært noen voldshendelser.

ANNONSE

Forsterkninger

Strömstad-ordfører Kent Hansson opplyste til NTB onsdag at byen ønsker velkommen til fest, men at politiet samtidig har tatt forholdsregler.

– Vi har i år fått forsterkninger fra hele fylket, og politistyrken er nærmest firedoblet, sa Hansson.

Operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt sier til NTB torsdag kveld at de venter at en god del krysser grensa til Norge i løpet av kvelden.

– Dette er jo ikke noe unormalt, dette har vi hatt hvert eneste år fram til pandemien. Men vi har styrket bemanningen i dag for å håndtere det, sier han.

– Så lenge folk oppfører seg er dette bare moro.

(©NTB)

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.