Ordføreren roser frivilligheten i Indre Østfold

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

De siste ukene har det vært jobbet på spreng for å gjøre kommunen klar til å ta imot flyktninger fra Ukraina. Engasjementet og frivilligheten står sterkt, noe som har kommet tydelig frem den siste tiden.

– Det er fantastisk å se hvordan frivillige mobiliserer og handler når en krise treffer. De er viktige samarbeidspartnere både i normale tider og i krise, sier ordfører Saxe Frøshaug til kommunens nettside.

Takket være det gode samarbeidet med frivilligheten og givergleden til innbyggerne og næringslivet, har Indre Østfold kommune lyktes godt med å legge til rette for å ta imot mange mennesker i en sårbar situasjon.

– Kort tid etter at kommunen fikk beskjed om at vi måtte forberede oss på å ta imot flyktningene, meldte mange frivillige seg, også flere lag og foreninger, sier Frøshaug.

Viktig lagarbeid

Frivillige i kommunen har en viktig rolle på senteret som tar imot brukt og nytt utstyr. Jobben med å pakke ut og sortere alt som kommer inn er stor. Her har de også hjulpet til med utkjøring og klargjøring av boliger til flyktninger.

– Uten dette lagarbeidet ville det blitt veldig krevende å håndtere denne situasjonen i kommunen, sier Frøshaug.

Samarbeidet fortsetter

Situasjonen man nå står i understreker viktigheten av alt det frivillige arbeidet som skjer rundt i kommunen.

ANNONSE

– Samspillet mellom frivilligheten, innbyggere, næringslivet og kommunen vil også være viktig i tiden fremover. Sammen skal vi sørge for at ukrainerne blir integrert i lokalsamfunnet og får delta på lik linje som deg og meg, sier Frøshaug.

(Kilde: Indre Østfold kommune)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.