Syv pallplasseringer til elevbedrifter fra Askim

Pressemelding
5 minutter lesetid

139 elevbedrifter fra hele fylket deltok under årets Fylkesmesterskap i regi av Ungt Entreprenørskap Viken, og elevene som kapret aller flest premier kommer fra Askim ungdomsskole.

Hele 3 800 ungdomsskoleelever over hele fylket har drevet Elevbedrift dette skoleåret. Under Fylkesmesterskapet for Elevbedrifter i Viken ble det konkurrert i 11 ulike kategorier. Av de 139 deltagerne, gikk 20 elevbedrifter pr kategori til finale og digitalt intervju med jury, bestående av representanter fra arbeids- og næringsliv over hele fylket.

Med 12 nominasjoner, 7 pallplasseringer og 4 elevbedrifter videre til nasjonale konkurranser har Askim ungdomsskole blitt mestvinnende ungdomsskole i hele Viken fylke.

Se alle resultater nederst i saken!

Ungdom gir fremtidshåp

Årets elevbedrifter gir håp om en bedre fremtid, er den unisone tilbakemeldingen fra de ulike juryene.

– Gjennom mange av disse elevbedriftene gjør ungdommene allerede en forskjell, sier Audun Haglo fra Nexans, på vegne av juryen.

MIR EB fra Askim ungdomsskole produserer armbånd som selges i fine poser, sammen med solsikkefrø.

– Mir betyr fred på både ukrainsk og russisk, og solsikke er Ukrainas nasjonalblomst, forklarer Sunniva Olavsrud Viskjer, daglig leder i MIR EB og legger til at de vil at Norge skal plante for fred.

Også Supportworld.store EB, som via sin egen nettside selger klær og andre småartikler til støtte for Ukraina har sosialt entreprenørskap som bærebjelke for sitt arbeid. Elevene samarbeider med Redd Barna, og overskuddet skal hjelpe ukrainske flyktninger. Supportworld.store EB tok hele tre pallplasseringer under mesterskapet og klatret helt til topps i kategorien Beste arbeidsmiljø.

Elevbedrifter leverte bra

Andre elevbedrifter fra Askim som leverte meget bra under mesterskapet er Zentax EB. Disse mottar gamle datamaskiner fra blant annet kommunen og bygger disse om til funksjonelle og rimelige gaming-pc’r. Gjenbruk og upcycling på sitt beste, med andre ord. En solid innsats gjorde også gutta i KGB Lærverk. De produserer nøkkelringer av blant annet restlær og gamle skinnvesker. Navnet har de hentet fra initialene i etternavnet til elevbedriftens ansatte.

– Enkelte synes kanskje at navnet er politisk ukorrekt i disse dager, og det må vi nesten si oss enig i, sier daglig leder Daniel Krogstad.

Krogstad og kompisene skal sammen med Zentax EB representere Viken fylke i den nasjonale konkurransen Beste grønne elevbedrift i juni.

– Vi gleder oss til å konkurrere mot elevbedrifter fra hele landet, sier Krogstad.

Løftes fram for godt resultat i mesterskapet, må også Limo & Saft som tok en flott 3. plass i kategorien Beste logo.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Mer aktuelt enn noensinne

– Rundt 750 lærere over hele Viken har brukt Elevbedrift som metode dette skoleåret. Dette gir elevene praktisk tilnærming til alle de tre tverrfaglige temaene i skolen sier Østfolds regionleder, Christer Engström i Ungt Entreprenørskap Viken.

– Som vi ser av årets elevbedrifter, er det tydelig at elevene får trening i å arbeide praktisk med både folkehelse og livsmestring, demokrati og medborgerskap, samt bærekraftig utvikling gjennom sine forretningsideer, fortsetter Engström

-Slik verden ser ut nå, er dette mer aktuelt enn noensinne. Dagens unge er morgendagens ledere. Deres fokus på inkludering, samhold og bærekraft tegner godt for fremtiden, avslutter han.

Juryens begrunnelse for kategorien Beste arbeidsmiljø:

«Elevbedriften har jobbet med arbeidsmiljø fra dag en, og har gode, skriftlige planer for både samarbeid og konfliktløsing. De har også tydelig arbeidsfordeling ut ifra den enkeltes sterke sider. De ansatte tilrettelegger for å få alle med, også ved sykefravær. Vinneren vil komme frem til gode løsninger sammen, ikke bare at «flertallet skal bestemme», og viser gjensidig respekt for hverandre. Vinneren er Supportworld.

(Pressemelding)

MIR EB. Foto: Irene Bergsland/ Ungt Entreprenørskap Viken
Supportworld store EB. Foto: Irene Bergsland/ Ungt Entreprenørskap Viken
Zentax EB. Foto: Irene Bergsland/ Ungt Entreprenørskap Viken

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.