Skal på lang sykkeltur som ender opp i Uganda

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

Startskuddet på den 6.400 kilometer lange turen til Kampala i Uganda gikk fra Førdehuset i Vestland sist uke. Tirsdag ettermiddag ankom syklistene Mysen.

Følg turen deres her (ekstern lenke)

Denne turen er i regi av den norske bistandsorganisasjonen Care4 Starving Children gjennomføres som en sykkeltur fra Luster i Sogn til Kampala i Uganda – og retur. Formålet med turen er å finansiere en ny yrkesskole i Kampala. Care4 Starving Children er et prosjekt i Lions Club Luster, og medlemmer fra denne klubben vil være med på turen.

Se bilder nederst i saken!

Del én av turen tar dem til Kampala i Uganda og del to tilbake til Norge. Formålet er å skaffe pengene til den yrkesskolen de vet er så viktig for barn og unge i landet. Bård og Bjørn skal nå sykle videre til København, og derfra kommer Bjørn sin svigerinne Else Karin Skovly og blir med videre.

ANNONSE

Bjørn Skovly er daglig leder i Care4 Starving Children. Når ikke pandemien legger hindringer i veien bruker Bjørn halve året i Uganda for å følge opp organisasjonens arbeid der. Bjørn er også kjent for andre fysiske aktiviteter til inntekt for Care4 som «Vi går for ungene i Uganda» og 100.000 skritt på ett døgn. I sin ungdom syklet også Bjørn Trondheim – Oslo, seks og en halv gang.

Bård Huseby driver Fjærland Fjordstover. Bård arbeider i tillegg frivillig som kommunikasjonsansvarlig i Care4 Starving Children. Han har naturligvis et fadderbarn i slummen i Kampala som han også har besøkt. Bård deltar på deler av turen til Kampala og er med på hele turen fra Kampala tilbake til Norge. På bildet ser du Bård sammen med sitt fadderbarn Sharom.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.