– Vi tilbyr pløyd og harvet jordstykker

Indre24
3 minutter lesetid

Grønt prosjekt i Indre Østfold kommune anlegger nå en selvdyrkingshage ved Askim Ungdomsskole.

Av: Indre Østfold kommune

For deg som ikke har hage

I samarbeid med grunneier Arvid Løken og Idun Kristensen, har Grønt prosjekt gleden av å tilby dyrkingsjord til småskala grønnsaksproduksjon. 

– Dette er en gylden mulighet for deg som mangler hage, og ønsker et sted å dyrke egen mat og hagevekster, sier Stina Aarsland som er leder for prosjektet.

Hun understreker at det er et tilbud til alle, også de som har hage.

Ekte hageglede i fellesskap med andre

Arealet ligger i nærheten av Askim Ungdomsskole, nærmere bestemt i Løkenveien 50. Her kan du dyrke egen avling av matvekster og/eller blomster. I tillegg får du oppleve ekte hageglede i felleskap med andre. 

– Vi har selv kjøkkenhage og har mye glede av den. Vi synes det er fint å kunne gi andre muligheten til å dyrke egen mat, og gjerne bidra til et miljø rundt det, sier Arvid Løken og Idun Kristensen.

Klart for dyrking i mai

Hvis været tillater det vil jordstykket være klart for dyrkning fra første uka i mai.

– Vi tilbyr pløyd og harvet jordstykker fra 20 m² og oppover. Jorda er godt egnet for grønnsaksdyrking, med gode lysforhold og muligheter for vanning, sier Aarsland.

ANNONSE

Private kan leie parsell for ett år av gangen, men under normale forhold leies parsellen så lenge dyrkeren ønsker. En dyrkningsrute på 20 m² koster 500 kroner i året. Alle dyrkere forplikter seg til å holde jordstykket sitt i god hevd, og sørge for at jorda ikke ligger udyrket.

– Det blir arrangert et felles oppstartsmøte hvor veileder er til stede og svarer på spørsmål, forteller Aarsland.

Grønt prosjekt har også et tett samarbeid med Askim Ungdomsskole. Ungdomsskolen setter i gang et skolehageprosjekt knyttet til parsellhagen og de starter dyrking i begynnelsen av mai.

Etterlyser engasjerte dyrkere

Etableringen av parsellhagen må skje i samarbeid med innbyggerne, derfor etterlyser Grønt Prosjekt personer som vil stifte og drifte Løken Parsellhagelag.

– Vi ønsker å få med oss noen engasjerte dyrkere, som i samarbeid med Grønt prosjekt og grunneierne, kan ta ansvar for å stifte Løken Parsellhagelag og drifte dette, sier hun.

Ifølge Aarsland jobber de også med å anlegge parsellhager i Mysen og Spydeberg. Mer informasjon om dette kommer når det er klart.

Les mer om parsellhager og Grønt prosjekt (ekstern lenke)

(Saken er lånt fra Indre Østfold kommune)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.