Verdens fineste publikum elsker Trygve Skaug

Nina Johansen Bullock
4 minutter lesetid

Når Indre Østfolds store stolthet inntar scenen kjenner lokalbefolkningen sin besøkelsestid. Askim Kulturhus ble fylt opp av et voksent publikum og de fikk alle valuta for pengene.

Se bilder nederst i saken!

Indre24 fikk en prat med Trygve Skaug backstage før konserten startet søndag kveld, og han gledet seg til å endelig å stå på scenen foran sitt nærmeste og lokale publikum igjen. Og det på scenen i Askims storstue og sitte bak C. Bechstein-flygelet, som er et av landets beste flygel.

– Lytt, for en klang, var vi enige om da Trygve lot fingrene leke seg over tangentene.

Det tok tid å få plassert alle i salen, så konserten kom litt forsinka i gang. Men hva spiller det for noen rolle, når vi skal få oppleve Trygve live igjen. Han entret scenen og startet med å hylle de ansatte på kulturhuset som hadde «stått i det» igjennom pandemien, var «på nå», og hadde klart å få satt opp denne konserten på kort varsel. Han ba om applaus for dem, og det fikk han av sitt publikum, som han kaller «verdens fineste publikum», nå fra Indre Østfold og Marker.

– Endelig skal jeg få spella på ekte. Velkommen, sa Trygve.

– I like måte, runget det fra salen.

ANNONSE

Magisk stemning

Trygve er nå på en hektisk turné rundt om i Norge i forbindelse med lanseringen av sitt nye album, «Sanger vi skal få når vi er vektløse». Scenen var dekorert med bilder fra konsertens innhold, deriblant coveret til det nye albumet.

Så startet konserten og det ble umiddelbart en magisk stemning. Fra scenen og Trygve oste det vakker hjertevarme, kjærlighet, humor, poesi, musikalitet, klang, sang, gitar, klaver i skjønn harmoni.

Trygve sine dype tekster og formidlingsevne traff publikum låt etter låt. At Trygve er glad i sin famille og Ørje, hvor han bor, kom tydelig frem igjennom presentasjon, tekster og formidling.

– Sangene med tekster til; «Skuddsikker» (fra en pappa), honnør til mamma og pappa, og også til sin morfar i himmelen, traff publikum midt i hjertet i presentasjon og fremføring. Og blant publikum hadde Trygve sin familie, tidligere lærere, venner, naboer som han «spilte på» og skapte også latter blant publikum. Trygve viet også programmet «hver gang vi møtes», en oppmerksomhet. Med på repertoaret hadde han Stian «Staysman» og Hanne Krogh. Sistnevnte sin «We will all be waiting for the morning», var oversatt til «Østfoldsk», og var en vakker ballade.

Trygve var også innom sin gode venn og samarbeidspartner, Henning Kvitnes.

– Folk fra Ytre Østfold er også ok, smilte han.

Og, Henning har fått sin første venn i Indre Østfold. Der bør også nevnes at Trygve har skrevet tre brudemarsjer. En til datter Alma, som ble en vakker fremført instrumental låt. Og med «bilder» beskrevet fra Ørje.

Man kan skrive side opp og side ned om Trygve, for en fantastisk formidler i tekst og toner. Kvelden på Askim kulturhus ble avsluttet med allsang og dype bukk og takk fra Trygve. Publikum svarte med stående applaus. Kom snart tilbake til ditt hjemmepublikum, Trygve! Takk for en fantastisk helaften, Trygve. Du leverte!

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.